Voornemen tot onttrekking van de Weideweg in Westdorp aan de openbaarheid van het verkeer

Aanleiding

In 2013 heeft Gedeputeerde Staten van Drenthe een ontgrondingsvergunning verleend voor het gebied Poelkampen in Westdorp. Voor de 1e fase van deze winning is in 2012 een bestemmingsplan gemaakt en onherroepelijk vastgesteld. Momenteel heeft het bedrijf Vos Zand en Grind voor de 2e fase een aanvraag voor een bestemmingsplanwijziging in voorbereiding en de procedure hiervoor zal naar verwachting nog dit voorjaar starten.

Tussen de fases 1 en 2 is de doodlopende zandweg Weideweg gelegen. In het kader van de ontgrondingen is het voorzien dat deze weg komt te vervallen en de ondergrond ontzand zal worden.

Er is nu een verzoek ingediend de zandweg aan de openbaarheid te onttrekken en in eigendom over te dragen. Tegen onttrekking bestaan er volgens burgemeester en wethouder geen dringende redenen en ook het algemeen belang verzet zich er niet tegen.

Op de voorbereiding van het besluit is afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) van toepassing.

Raadsvoorstel

Om aan het genoemde verzoek medewerking te kunnen verlenen is een raadsbesluit tot onttrekking vereist. Burgemeester en wethouders willen de raad voorstellen daartoe te besluiten op grond van artikel 9, eerste lid, van de Wegenwet. Na onttrekking zal de zandweg Weideweg in eigendom worden overgedragen aan Vos Zand & Grind.

Terinzagelegging

Het ontwerp-raadsvoorstel en het ontwerp-raadsbesluit met bijbehorende tekening liggen vanaf donderdag 2 april 2020 gedurende 6 weken (tot en met 13 mei) ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC), cluster Omgeving. Bij het KCC werkt men op afspraak. Voor informatie over het maken van een afspraak en de openingstijden van de balie kunt u terecht op de contact pagina van onze website.

Het ontwerpraadsvoorstel en –besluit met tekening zijn overigens ook als bijlagen bij deze publicatie in te zien.

Zienswijzen

Belanghebbenden (dat zijn degenen die een rechtstreeks belang kunnen aantonen bij de te nemen beslissing) kunnen gedurende de periode dat de stukken ter inzage liggen hun zienswijze schriftelijk of mondeling kenbaar maken bij de gemeenteraad. Schriftelijke reacties kunnen gestuurd worden naar burgemeester en wethouders. Voor mondelinge zienswijzen kan op werkdagen ‘s ochtends contact worden opgenomen met dhr. G. Grooteboer, cluster Realisatie, te bereiken via T. 14 0591

 

Naar boven