Vaststelling Nota Bodembeheer Limburg Noord 2020-2029 / Bodemfunctieklassenkaart en Bodemkwaliteitskaart

De raad van de gemeente Peel en Maas heeft op 3 maart 2020 de Nota Bodembeheer Limburg Noord 2020-2029 / Bodemfunctieklassenkaart en Bodemkwaliteitskaart vastgesteld.

Toelichting

De Nota bodembeheer Limburg Noord 2020-2029 is een gemeenschappelijke nota van de 15 Noord- en Midden-Limburgse gemeenten. In de Nota staat hoe de regio omgaat met bodemverontreiniging en welke mogelijkheden er zijn voor het toepassen en hergebruiken van grond. De Nota geeft regels en richtlijnen voor iedereen die bij het voorbereiden van projecten of het uitvoeren van bodemwerken rekening moet houden met de kwaliteit van de bodem.

De Nota is onlosmakelijk verbonden met de bodemkwaliteitskaart. De bodemkwaliteitskaart is een kaart waarop de bodemkwaliteit binnen een bepaald gebied is aangegeven. Een bodemkwaliteitskaart wordt opgesteld om grondverzet op een efficiënte, kosteneffectieve en verantwoorde manier mogelijk te maken.

Ter inzage

De Nota Bodembeheer Limburg Noord 2020-2029 / Bodemfunctieklassenkaart en Bodemkwaliteitskaart liggen vanaf 25 maart 2020 gedurende 6 weken ter inzage in het Huis van de Gemeente, Wilhelminaplein 1 in Panningen.

Beroep

U kunt vanaf 25 maart 2020 gedurende 6 weken beroep instellen tegen de vaststelling van de nota en de kaarten. Daarvoor moet u eerder een zienswijze hebben ingediend (naar aanleiding van het ontwerp van de nota) of aantonen dat het voor u niet mogelijk was om op tijd een zienswijze in te dienen.

U stuurt het beroepschrift naar: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019,2500 EA ‘s-Gravenhage.

Als u beroep instelt, blijft het besluit in eerste instantie gewoon geldig. Pas wanneer de Afdeling uitspraak doet, kan dat gevolgen hebben voor het besluit. De wet houdt rekening met de situatie dat iemand die beroep instelt niet kan wachten op die uitspraak. Daarom kunt u de Afdeling ook verzoeken een zogenaamde voorlopige voorziening te treffen. Zij kan dan snel - en voordat zij uitspraak doet – een bepaalde maatregel treffen.

Meer informatie?

Voor verdere informatie over de Nota en de kaarten kunt u contact opnemen met de heer Roel Janssen van het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving. E-mailadres: info@peelenmaas.nl of telefoonnummer: 077-306 66 66.

 

Naar boven