Burgemeester en wethouders van Zaltbommel – Bodemkwaliteitskaart en Nota bodembeheer regio Rivierenland

 

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 20 februari 2020 de bodemkwaliteitskaart en Nota bodembeheer regio Rivierenland heeft vastgesteld.

In samenwerking met de gemeenten Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel is deze nota bodembeheer regio Rivierenland tot stand gekomen.

Beoogd effect bodemnota en bodemkwaliteitskaart:

  • Meer grondstromen kunnen plaats vinden zonder dat voorafgaand de kwaliteit van de grond moet worden onderzocht. Voor de gemeenten en derden kunnen besparingen worden gerealiseerd in uitvoeringstijd en –kosten;

  • meer toepassingslocaties komen beschikbaar om vrijkomende grond verantwoord her te gebruiken;

  • het gebruik en de aankoop van primaire en secundaire grondstoffen wordt verminderd;

  • de gemeenten milieuvriendelijk grondstromenbeleid in uitvoering brengen en voortzetten dat praktisch uitvoerbaar, milieutechnisch verantwoord en transparant is;

  • de druk op het wegennet, de uitstoot van uitlaatgassen en fijnstof en het gebruik van energie wordt verminderd.

 

Belanghebbenden zijn tot en met 27 november 2019 in de gelegenheid gesteld hun zienswijzen over het ontwerpbesluit naar voren te brengen. Hiervan is geen gebruik gemaakt.

 

Niet mee eens?

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u daartegen schriftelijk beroep instellen. U stuurt uw beroepschrift binnen de beroepstermijn naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Deze termijn loopt van vrijdag 6 maart 2020 tot en met donderdag 16 april 2020. Vermeld altijd de redenen van uw beroep en stuur een kopie van het besluit mee. De mogelijkheid van beroep bestaat alleen als u tijdens de voorbereidingsprocedure een zienswijze heeft ingediend.

Dit besluit treedt direct na de beroepstermijn in werking, ook als u beroep instelt. Als u dit niet wilt, vraag dan de Voorzieningenrechter van de Raad van State een voorlopige voorziening te treffen. U stelt hiervoor een verzoekschrift op. Dit kan alleen als u ook beroep heeft ingesteld en uw zaak spoed heeft. Dit verzoekschrift richt u aan de Voorzieningenrechter van de Raad van State. Het instellen van een beroep en het indienen van een verzoekschrift kan ook digitaal. Kijk op de site http://digitaalloket.raadvanstate.nl voor de voorwaarden. U moet wel rekening houden met kosten (griffierecht).

 

Voor meer informatie kunt u terecht bij het omgevingsloket.

Naar boven