Gemeente Uden - vaststelling uitwerkingsplan Park Maashorst kamers 2 en 3 - Erphoevenweg, Uden

Burgemeester en wethouders van Uden maken bekend dat zij op 3 maart 2020 het uitwerkingsplan ‘Park Maashorst kamers 2 en 3’ gewijzigd hebben vastgesteld.

Uitwerkingsplan

Het uitwerkingsplan biedt een planologisch-juridisch kader voor de realisering van 33 vrijstaande woningen op ruime kavels in het groen. Het plangebied is gelegen rondom de Erphoevenweg en sluit direct aan op ‘kamer 1’, dat sinds enige jaren in ontwikkeling is. Twee bestaande woningen in het plangebied worden ook in het plan opgenomen.

Wijzigingen bij de vaststelling

Ten opzichte van het ontwerpuitwerkingsplan zijn in het vastgestelde uitwerkingsplan de navolgende wijzigingen aangebracht:

  • -

    aan de twee meest westelijk gelegen kavels in kamer 2 is aan de achterzijde aan een strook van vijf meter breed een bestemming ‘bos’ toegekend;

  • -

    aan de vormgeving van de twee meest oostelijk gelegen kavels in kamer 3 zijn wijzigingen aangebracht, is aan de achterzijde aan een strook van vijf meter breed een bestemming ‘bos’ toegekend en is de ligging van de bocht van de nieuwe weg ten westen van deze kavels gewijzigd;

  • -

    de maximum goothoogte in de bestemming ‘Wonen-1’ is gewijzigd van 4,0 meter in 4,5 meter;

  • -

    twee kleine puntjes van het plangebied in het zuidoosten en in het zuidwesten zijn alsnog buiten het uitwerkingsplan gelaten;

  • -

    artikel 11.1 van de regels voor ondergronds bouwen is zodanig aangepast dat de hier bepaalde maximale bouwdiepte alleen van toepassing is op ondergrondse gebouwen.

Daarnaast is een klein aantal verduidelijkende wijzigingen aangebracht in de toelichting van het uitwerkingsplan. Deze wijzigingen zijn terug te vinden in de ‘nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen’ behorende bij het vastgestelde uitwerkingsplan. 

Inzien

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan ligt met alle bijbehorende stukken vanaf donderdag 5 maart 2020 gedurende zes weken ter inzage tijdens de openingstijden bij de centrale balie van de afdeling Publiekszaken in het Gemeentehuis, Markt 145 te Uden. De documenten zijn ook digitaal raadpleegbaar via de website van de gemeente Uden, via www.uden.nl, onder ‘inwoners en ondernemers/bouwen en verbouwen/bestemmingsplannen/overzicht bestemmingsplannen/plannen in procedure’. De documenten zijn ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl, via NL.IMRO.0856.UdenNoordfase23-VA01. 

Indienen zienswijzen

Vanaf vrijdag 6 maart 2020 kan gedurende zes weken, dus tot en met donderdag 16 april 2020, beroep worden ingesteld tegen de vaststelling van het uitwerkingsplan. Beroep kan worden ingesteld door:

  • -

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpuitwerkingsplan hebben ingediend;

  • -

    iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze in te dienen;

  • -

    iedere belanghebbende, voor zover beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het uitwerkingsplan zijn aangebracht. 

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van (het onderdeel van) het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde uitwerkingsplan niet. 

Inwerkingtreding.

Het uitwerkingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de beroepstermijn. 

Voorlopige voorziening

Om de werking van het uitwerkingsplan te schorsen, kan een belanghebbende tijdens de inzagetermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet het spoedeisende belang worden aangegeven. Ook aan een verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden. 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, bereikbaar op telefoonnummer 0413 281 584.

Uden, 4 maart 2020.

Burgemeester en wethouders van Uden

de secretaris

drs. D. van Deurzen

de burgemeester

drs. H.A.G. Hellegers

Naar boven