Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Natuurbelevingscentrum Buiten, Waalre”

Burgemeester en wethouders van Waalre maken bekend dat de gemeenteraad op 18 februari 2020 het bestemmingsplan: “Natuurbelevingscentrum Buiten, Waalre” (NL.IMRO.0866.BP00196-0301) gewijzigd heeft vastgesteld. De wijziging betreft een aanpassing van de planregels en heeft geen impact op de realisatie van het plan. Een afwijkingsmogelijkheid om zend-, ontvangst-, en/of sirenemasten tot een hoogte van 40 meter toe te kunnen staan is komen te vervallen.

Het plan heeft betrekking op de realisatie van een informatiecentrum met horecagelegenheid aan waterplas De Meeris, als onderdeel van de ontwikkeling Waalre Noord.

Ter inzage 

Het bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 5 maart 2020 tot en met woensdag 15 april 2020 ter inzage bij de receptie van het Huis van Waalre aan de Koningin Julianalaan 19 te Waalre. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan staat gedurende de hierboven genoemde termijn van zes weken rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan worden ingesteld door belanghebbenden, die tijdig hun zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt bij de gemeenteraad.

Daarnaast kan ook door belanghebbenden, die geen zienswijze hebben ingediend, beroep worden ingesteld, voor zover dit beroep zich richt tegen het gewijzigd vastgesteld onderdeel van het plan.

Beroepschriften moeten schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het betreffende besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Waalre, 4 maart 2020

Naar boven