Publicatie coördinatieregeling Waterlinie Grave, fase 2, Wonen aan de Vesting te Grave

 

Burgemeester en wethouder van de gemeente Grave maken bekend dat de gemeenteraad op 10 december 2019 heeft besloten om de coördinatieregeling ex artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening van toepassing te verklaren voor het bestemmingsplan ‘Wonen aan de Vesting’ en de omgevingsvergunning ter concrete uitvoering voor het oprichten van 51 woningen op de projectlocatie Wonen aan de Vesting. De aanvraag voor de omgevingsvergunning is op 20 december 2019 ingediend.

 

De coördinatieregeling maakt het mogelijk om gecoördineerd omtrent het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning te besluiten. Dit betekent dat de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning gelijktijdig plaatsvindt. Tegen alle ontwerpbesluiten kunnen zienswijzen worden ingediend. Na het vaststellen van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning worden deze besluiten wederom gelijktijdig ter inzage gelegd. Tegen deze besluiten kan in één keer beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrecht van de Raad van State.

Tevens zal gelijktijdig het ontwerpbesluit Hogere grenswaarde ter inzage worden gelegd.

 

Ontwerpbestemmingsplan ‘Wonen aan de Vesting’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Grave maken bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Wonen aan de Vesting’ ter inzage ligt ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening. Het bestemmingsplan beoogt het oprichten van 51 woningen op de projectlocatie ‘Wonen aan de Vesting’.

 

Ontwerp-omgevingsvergunning uitgebreide voorbereidingsprocedure Wabo

Burgemeester en wethouder van de gemeente Grave maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen voor het oprichten van 51 woningen op de projectlocatie ‘Wonen aan de Vesting’.

 

Ontwerpbesluit Hogere grenswaarde

Het besluit hogere grenswaarde is nodig omdat niet kan worden voldaan aan de voorkeurgrenswaarde van 48 dB voor wat betreft het geluid van de nabijgelegen weg (Arnoud van Gelderweg). De geluidsbelasting blijft wel binnen de maximale grenswaarde van de Wet geluidhinder (63 dB). De Wet geluidhinder bepaalt dat het college een hogere grenswaarde mag vaststellen indien de geluidsbelasting tussen de voorkeursgrenswaarde en de maximale grenswaarde inzit. In dat geval moet het college nagaan of maatregelen mogelijk zijn om de geluidsbelasting onder de voorkeurswaarde te krijgen.

 

In het ontwerpbesluit voor de hogere waarde Wet geluidhinder kunt u lezen dat bron- en overdrachtsmaatregelen niet doelmatig, niet kosteneffectief en stedenbouwkundig niet gewenst zijn. Voor het bouwplan betekent dit dat er mogelijk aanvullende isolerende maatregelen getroffen moeten worden om aan het maximum binnenniveau (33 dB) uit het Bouwbesluit te voldoen.

 

Inzagetermijn

 

Het raadsbesluit tot het van toepassing verklaren van de coördinatieregeling, het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken, de ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit Hogere grenswaarde liggen met ingang van woensdag 26 februari tot en met dinsdag 7 april 2020 ter inzage. Bovengenoemde documenten kunnen tijdens openingstijden op werkdagen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur, op dinsdag van 16.00 uur tot 20.00 uur en op afspraak worden ingezien bij de publieksbalie.

 

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. (NL.IMRO.0786.BPGrwonenvesting-ON01) via de volgende link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/viewer?planidn=NL.IMRO.0786.BPGrwonenvesting-ON01

 

Gedurende bovenstaande termijn van zes weken kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning en/of het ontwerpbesluit Hogere grenswaarde naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen worden ingediend bij de gemeenteraad met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan en bij burgemeester en wethouder van de gemeente Grave met betrekking tot de ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit Hogere grenswaarde. Voor alle zienswijzen is het postadres Postbus 7, 5360 AA Grave.

 

Indien gewenst kunnen zienswijzen mondeling worden ingebracht. Hiervoor dient u een afspraak te maken met onderstaand genoemde ambtenaren.

 

Tegen het raadsbesluit tot het van toepassing verklaren van de coördinatieregeling kan geen bezwaar of beroep worden ingediend.

 

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

  • Voor wat betreft het ontwerpbestemmingsplan: Daniëlle Wessels, team Ruimtelijke Beleid. Telefonisch bereikbaar 0486-477277 of per email d.wessels@cgm.nl.

  • Voor wat betreft de ontwerp-omgevingsvergunning: Henk de Gier, team Ruimte. Telefonisch bereikbaar 0486-477277 of per email h.degier@cgm.nl.

  • Voor wat betreft de ontwerp-omgevingsvergunning: Jeanette Kamp, team Ruimtelijk Beleid. Telefonisch bereikbaar 0486-477277 of per email J.kamp@cgm.nl.

 

 

Naar boven