Beleidsplan Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving 2020-2024

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van Mill en Sint Hubert heeft op 3 december 2019 het Beleidsplan Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving 2020-2024 vastgesteld.

 

Het Vergunningverlening-, toezicht- en handhavingsbeleidsplan 2020-2024 geeft inzicht in de gemeentelijke doelen op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving (hierna: VTH) binnen de fysieke leefomgeving. Dit VTH-beleid heeft betrekking op de taken die aan de gemeente zijn opgedragen op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de Drank- en Horecawet, de Opiumwet en de Algemene Plaatselijke Verordening. De beoogde effecten zijn uitgedrukt in kritische prestatie indicatoren (KPI’s).

 

De Wet algemene bepalingen omgevingsrecht vormt samen met een externe- en interne analyse van ontwikkelingen de basis van het VTH beleidsplan. Daarnaast is de Verordening kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving omgevingsrecht van de provincie Noord-Brabant van 23 september 2016 gebruikt als vertrekpunt.

 

Het VTH beleid wordt geoperationaliseerd in het jaarlijkse Uitvoeringsprogramma VTH en geëvalueerd in het jaarlijkse Evaluatieverslag VTH. Hiermee is geborgd dat doelen, activiteiten, KPI’s en de evaluatie waarin is beoordeeld in hoeverre activiteiten hebben bijgedragen aan de realisatie van de gestelde doelen, in de juiste samenhang worden bezien.

De beleidscyclus is daardoor volledig geïmplementeerd. Dit is een van de organisatorische uitgangspunten als opmaat voor de implementatie van de Omgevingswet en zorgt voor een logische samenhang tussen het VTH beleidsplan, - uitvoeringsprogramma en -evaluatieverslag.

 

U treft het beleidsplan aan als bijlage.

 

 

Naar boven