Gemeente Landgraaf - Voorbereiding nieuw bestemmingsplan Grote Boslocatie

In overeenstemming met artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Landgraaf kennis van het voornemen om het bestemmingsplan “Grote Boslocatie” voor te bereiden. Het betreft een nieuw bestemmingsplan voor een deel van het buitengebied, ten zuiden van Waubach. Globaal wordt het plangebied van dit nieuwe bestemmingsplan begrensd door de Groenstraat in het noorden, de Rötscherweg en de Buitenring Parkstad Limburg in het westen, de gemeentegrens met Kerkrade in het zuiden en de Rimburgerweg in het oosten.

 

Op grond van artikel 1.3.1 Bro wordt vermeld dat er nog geen stukken ter inzage liggen, er geen gelegenheid wordt geboden om op grond van artikel 1.3.1 Bro zienswijzen naar voren te brengen en voorts geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld om advies uit te brengen over dit voornemen. In de komende periode zal een voorontwerp van het nieuwe bestemmingsplan worden opgesteld. Daarna zal vooroverleg worden gevoerd met betrokken instanties op grond van artikel 3.1.1 Bro. Er wordt geen gelegenheid geboden voor inspraak op grond van de gemeentelijke Inspraakverordening.

 

Zodra burgemeester en wethouders een ontwerpbestemmingsplan vaststellen, zal dit met alle daarbij behorende stukken voor een ieder ter inzage worden gelegd conform het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening. Dan bestaat ook voor een ieder de mogelijkheid om zienswijzen kenbaar te maken. Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Grondzaken, via telefoonnummer 14 045.

 

Naar boven