Gemeente Oldambt, Openbare bekendmaking Regeling rechtspositie burgemeester en wethouders Gemeente Oldambt 2019

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt heeft op 8 oktober 2019 de Regeling rechtspositie burgemeester en wethouders Gemeente Oldambt 2019, gelet op de artikelen 44 en 66 van de Gemeentewet en [de] artikel[en] [3.2.10], 3.3.2, 3.3.3, tweede lid en 3.3.8 van het Rechtspositiebesluit decentrale politieke ambtsdragers en artikel 3.8 van de Rechtspositieregeling decentrale politieke ambtsdragers, vastgesteld.

 

Per 1 januari 2019 zijn het Rechtspositiebesluit decentrale politieke ambtsdragers en de bijbehorende ministeriële regeling in werking getreden. Naar aanleiding hiervan is de verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden gemeente Oldambt 2015 herzien in de regeling rechtspositie burgemeester en wethouders gemeente Oldambt 2019. Deze regeling heeft als doel bestuurders en volksvertegenwoordigers te ondersteunen in het uitoefenen van hun vak dat complexer en dynamischer is geworden.

 

Deze regeling ligt kosteloos tijdens kantooruren ter inzage op het gemeentehuis te Winschoten, alwaar tevens een mondelinge toelichting op dit besluit kan worden verkregen. Tegen betaling van de kosten kan een ieder een fotokopie van dit besluit verkrijgen.

 

De Regeling is tevens geplaatst op de landelijke regelingenbank: www.wetten.nl.

 

Deze regeling treedt met terugwerkende kracht in werking op 1 januari 2019.

 

Naar boven