Ontwerp bestemmingsplanwijziging “Kerkdriel wijziging 2020, Uitingstraat tussen 19b en 21a” (BP1205), Maasdriel en Anterieure Overeenkomst

Het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel is van plan om een bouwvlak toe te voegen tussen Uitingstraat 19b en 21a te Kerkdriel. Dit toegevoegde bouwvlak maakt de bouw van een vrijstaande woning mogelijk. Het betreffende perceel is kadastraal bekend als gemeente Maasdriel, sectie N, nummer 3349.

In het geldende bestemmingsplan “Kerkdriel en Hoenzadriel 2013” heeft de locatie al de bestemming ‘Wonen’, maar nog geen bouwvlak. Er mag daardoor op dit moment nog geen woning gebouwd worden. Het college kan ter plaatse een bouwvlak toevoegen op grond van de voorschriften van het geldende bestemmingsplan. Dit wijzigingsplan regelt het toevoegen van dit bouwvlak, en maakt daarmee de bouw van de woning planologisch mogelijk.

Inzien

Van 24 december 2020 tot en met 3 februari 2021 ligt het ontwerpwijzigingsplan met de daarbij horende stukken tijdens de openingstijden voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel.

U kunt het ontwerp wijzigingsplan ook vinden op

 

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0263.BP1205-ON01 

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0263.BP1205-ON01/

Reageren

Belanghebbenden kunnen tijdens de inzagetermijn reageren op het ontwerp wijzigingsplan. Uw zienswijze stuurt u onder vermelding van 'BP1205' aan: het college van de gemeente Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel.

Wij ontvangen bij voorkeur schriftelijke zienswijzen, per e-mail is niet mogelijk!

Als u uw zienswijze mondeling wilt indienen, kunt u hiervoor contact opnemen met de behandelend ambtenaar.

Anterieure overeenkomst

Het college maakt ter voldoening aan het bepaalde in art. 6.24, lid 3, Wro bekend dat zij op 3 december 2020 een anterieure overeenkomst ex art. 6.24, lid 1, Wro heeft gesloten voor een locatie aan de Uitingstraat tussen 19b en 21a te Kerkdriel. De locatie is kadastraal bekend gemeente Maasdriel, sectie N, nummer 3349.

Omdat deze overeenkomst is aangegaan voorafgaand aan het wijzigen een bestemmingsplan, wordt deze overeenkomst een anterieure (voorafgaande) overeenkomst genoemd. In de overeenkomst zijn afspraken gemaakt over de bouw van 1 extra woning. Daarnaast zijn afspraken gemaakt over de vergoeding van de kosten die de gemeente maakt vanwege de planologische medewerking die zij voornemens is te verlenen.

Van 24 december 2020 tot en met 3 februari 2021 ligt een zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst gedurende een periode van zes weken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis te Kerkdriel (Kerkstraat 45).

Tegen de gesloten anterieure overeenkomst staat geen bezwaar of beroep open.

Meer informatie

Bel (14 0418) of mail (info@maasdriel.nl) de gemeente en vraag naar J. Verhagen.

Kerkdriel, 23 december 2020

Naar boven