Ontwerp ‘Exploitatieplan Broekgraaf, 4e herziening’, Vijfheerenlanden

Burgemeester en wethouders van Vijfheerenlanden maken ingevolge het bepaalde in artikel 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp ‘Exploitatieplan Broekgraaf, 4e herziening’ ter inzage ligt.

Het plangebied is globaal begrensd door de Tiendweg in het zuiden, de Koenderseweg in het westen, de Parallelweg in het noorden en de begraafplaats, Molukse wijk en het sportcomplex in het oosten, met dien verstande dat een klein deel van het plangebied ook ten noorden van de Parallelweg ligt.

In 2010 is het bestemmingsplan Broekgraaf en het Exploitatieplan Broekgraaf vastgesteld. Het bestemmingplan Broekgraaf is een globaal plan met uitwerkingsverplichting op grond van artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Conform artikel 6.15 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening wordt het exploitatieplan nu herzien. Dit is de 4e herziening.

Het exploitatieplan biedt de grondslag voor publiekrechtelijk kostenverhaal en bevat een kaart van het exploitatiegebied, een omschrijving van werken en werkzaamheden en een exploitatieopzet.

Het ontwerp exploitatieplan kan vanaf dinsdag 29 december 2020 tot en met maandag 8 februari 2021 op de volgende wijze worden ingezien:

  • 1.

    digitaal via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale identificatienummer is: NL.IMRO.1961.EPLDBROEKGRFHERZ4-ON01;

  • 2.

    op papier uitsluitend op afspraak bij de publieksbalie in het gemeentehuis locatie Leerdam aan het Dokter Reilinghplein 1 te Leerdam. U kunt daarvoor een afspraak maken met de behandelend ambtenaar, mevrouw G. van den Dungen, via telefoonnummer 088 599 7000.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden zienswijzen over het ontwerp exploitatieplan indienen. Schriftelijke zienswijzen stuurt u aan burgemeester en wethouders van de gemeente Vijfheerenlanden, Postbus 11, 4140 AA Leerdam. Als u mondeling wilt reageren, kunt u hiervoor een telefonische afspraak maken via het algemene nummer 088 599 7000. Zienswijzen indienen per mail is niet mogelijk.

Tot de belanghebbenden worden ook de nieuwe bewoners van Broekgraaf gerekend. Zij worden geacht deze bekendmaking te beschouwen als een kennisgeving op grond van artikel 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening.

Naar boven