Inspraak Beeldkwaliteitsplan & welstandsrichtlijnen – Locatie “Bijzonder Wonen” in De Klamp

Van 17 december tot en met 27 januari ligt het ontwerp Beeldkwaliteitsplan & welstandsrichtlijnen – Locatie “Bijzonder Wonen” in De Klamp ter inzage.

Beeldkwaliteitsplan & welstandsrichtlijnen – Locatie “Bijzonder Wonen” in De Klamp

Ten noorden van De Klamp, langs de Súdertrimdielsdyk, ligt de locatie voor ‘Bijzonder Wonen’. In het stedenbouwkundig plan van De Klamp wordt deze locatie in beperkte mate omschreven. Er wordt voornamelijk verwezen naar het realiseren van ‘verschillen in woonmilieus’ en in meer algemene zin naar de duurzame ambities voor De Klamp en De Zuidlanden. Alvorens de bestemming te kunnen wijzigen naar ‘Wonen’ is er voor het gebied een stedenbouwkundig plan "It Nije Hiem De Klamp" en beeldkwaliteitsplan opgesteld. Het stedenbouwkundig plan omschrijft de hoofdopzet van het gebied, zoals bijvoorbeeld de hoofdontsluiting via de Súdertrimdielsdyk en het behoud van de historische opvaart richting Techum. Het beeldkwaliteitsplan en de welstandrichtlijnen hebben respectievelijk betrekking op de inrichting van het gebied en het uiterlijk van de bebouwing. Het stedenbouwkundig plan is vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders. Het ‘beeldkwaliteitsplan & welstandsrichtlijnen – Locatie “Bijzonder Wonen” in De Klamp’’ worden ter inzage gelegd en uiteindelijk ter besluitvorming voorgelegd aan de Gemeenteraad.

Inzage

Het Beeldkwaliteitsplan & welstandsrichtlijnen – Locatie “Bijzonder Wonen” in De Klamp kunt u inzien:

  • in het Gemeentehuis, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden: vanwege de situatie rondom corona kan dit alleen op afspraak en als u het plan niet digitaal kunt inzien (noodzaak).

  • via de website https://www.leeuwarden.nl/nl/ruimtelijke-plannen.

Reageren

Van 17 december tot en met 27 januari kunt u een inspraakreactie over dit Beeldkwaliteitsplan indienen. Dit kan schriftelijk, elektronisch of mondeling. U geeft aan met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan de gemeenteraad dan nog meenemen in het definitieve besluit.

  • Schriftelijk/elektronisch:

    • schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. de gemeenteraad, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden.

    • stuur een mail naar gemeente@leeuwarden.nl, t.a.v. de gemeenteraad.

      Vermeld in uw brief/mail:

      • Het Beeldkwaliteitsplan & welstandsrichtlijnen – Locatie “Bijzonder Wonen” in De Klamp

      • waarom u een reactie indient

      • de datum

      • uw naam en adres

      • in geval van een brief uw handtekening

  • mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur). Hiervoor geldt eveneens dat dit alleen mogelijk is indien sprake is van noodzaak.

Naar boven