Bekendmaking besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling Herenweg 273A in Egmond aan den Hoef

Besluit

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen hebben in de collegevergadering van 1 december 2020 een beslissing genomen ten aanzien van de vormvrije m.e.r.-beoordeling voor het ontwerpbestemmingsplan Herenweg 273A in Egmond aan den Hoef. De beoogde activiteit staat vermeld in bijlage D, categorie 11.2 van het Besluit milieueffectrapportage (Besluit m.e.r.). Omdat de drempelwaarde van bijlage D, categorie 11.2 niet wordt overschreden, geldt de vormvrije m.e.r.-beoordelingsplicht. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van de voorgenomen ontwikkeling is uitgevoerd, blijkt dat er geen significant nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectbeoordelingsrapport dan wel milieueffectrapport rechtvaardigen. Er kan worden volstaan met de opgestelde vormvrije m.e.r.-beoordeling.

Terinzagelegging

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 14 december 2020 gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis tijdens openingstijden. Vanwege de corona pandemie zijn de genoemde stukken alleen op afspraak fysiek in te zien op het gemeentehuis van Bergen, Jan Ligthartstraat 4 in Alkmaar. Wij vragen u in dat geval contact op te nemen met Team Plannen & Projecten via info@bergen-nh.nl of (072) 888 00 00. Ook is het mogelijk om kosteloos afschriften van de stukken te ontvangen.

Vervolgprocedure

Een vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de wettelijke procedure ten behoeve waarvan het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit wordt genomen. In dit geval in het kader van de bestemmingsplanprocedure.

Informatie

Voor informatie over deze beslissing kan contact opgenomen worden met Team Plannen & Projecten via het telefoonnummer 072) 888 00 00.

 

Bergen, 11 december 2020

Naar boven