Gemeente Zoetermeer - bestemmingsplan, ontwerp-omgevingsvergunning en ontwerpbesluit Hogere waarden geluid - Du Meelaan 578-582, 588, Zoetermeer

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend dat met ingang van 11 december 2020, op grond van artikel 3.8 en 3.32 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de volgende ontwerpbesluiten ter inzage liggen:

  • -

    Ontwerpbestemmingsplan Du Meelaan 578-582, 588 (bij het ontwerpbestemmingsplan behoort geen exploitatieplan);

  • -

    Ontwerp-omgevingsvergunning;

  • -

    Ontwerpbesluit Hogere waarden geluid.

Toelichting

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp van de omgevingsvergunning wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van paragraaf 3.6.1 Wet ruimtelijke ordening. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 19 mei 2020 besloten de coördinatieregeling toe te passen. De besluiten met betrekking tot het project Du Meelaan 578-582, 588 worden gecoördineerd behandeld en voorbereid. De gemeenteraad is het bevoegd gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegd gezag voor de besluitvorming over de omgevingsvergunning.

Ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel aan het Du Meelaan 578-582, 588. Het doel van het bestemmingsplan is om de realisatie van maximaal 72 appartementen met bijbehorende terreininrichting mogelijk te maken. Op deze locatie waren voorheen bedrijven gevestigd.

Ontwerp-omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning maakt het mogelijk om de bouw van de appartementen en de inrichting van het terrein te realiseren. De ontwerp-omgevingsvergunning heeft betrekking op de volgende activiteiten:

  • -

    het bouwen van een bouwwerk;

  • -

    het aanleggen, beschadigen of veranderen van een weg;

  • -

    het maken van een uitweg.

Ontwerpbesluit Hogere waarden geluid

Woningen worden door de Wet geluidhinder beschermd tegen verkeerslawaai. Als blijkt dat niet kan worden voldaan aan de voorkeursgrenswaarden die de Wet geluidhinder stelt, bestaat er de mogelijkheid om zogenaamde hogere waarden te verlenen. Hiervoor wordt eerst onderzocht of er maatregelen mogelijk en financieel doelmatig zijn om de geluidbelasting te verlagen. Als dergelijke maatregelen niet mogelijk zijn is het gemeentelijk hogere waarden beleid van toepassing. Volgens het beleid kunnen hogere waarden in ieder geval worden verleend als de geluidbelasting de voorkeursgrenswaarde met niet meer dan 5 dB overschrijdt. Voor onderhavig plan is van deze situatie sprake als gevolg van het geluid afkomstig van het verkeer op de Australiëweg.

Het vaststellen van hogere waarden is een bevoegdheid van het college van burgemeester en wethouders. Het ontwerpbesluit Hogere waarden geeft een overzicht van de benodigde hogere waarden die vastgesteld dienen te worden om het plan doorgang te laten vinden. Het ontwerpbesluit is voorzien van een toelichting met de toets van de hogere waarden aan de Wet geluidhinder en het hogere waarden beleid.

Indienen van zienswijzen op de genomen besluiten

Ontwerpbestemmingsplan, Ontwerp-omgevingsvergunning en ontwerpbesluit Hogere waarden geluid

De genoemde ontwerpbesluiten liggen met ingang van 11 december 2020 voor een periode van zes weken ter inzage (tot en met 21 januari 2021). In deze periode kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit Hogere waarden geluid.

Schriftelijke zienswijzen (geen email) met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit Hogere waarden geluid kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer. Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

Wij verzoeken u in uw brief duidelijk te vermelden of uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning of op het ontwerpbesluit Hogere waarden geluid.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer. In verband met corona zijn er gewijzigde openingstijden.

U dient een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier dat u aantreft en in kunt vullen op www.zoetermeer.nl.

Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

De rechtstreekse link naar het plan is: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00101-0002

Zoetermeer,10 december 2020

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

de secretaris  

B.J.D. Huykman  

de burgemeester

drs. M.J. Bezuijen

 

Naar boven