Bestemmingsplan “Burgerwindpark A2 Lage Rooijen”, omgevingsvergunning, besluit wet natuurbescherming, watervergunning (onder toepassing van de coördinatieregeling), Maasdriel

De gemeenteraad van Maasdriel heeft op 25 november 2020 het bestemmingsplan “Burgerwindpark A2-Lage Rooijen” vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan en de overige besluiten voor het plan “Burgerwindpark A2 Lage Rooijen” zullen overeenkomstig de coördinatieregeling gezamenlijk ter inzage worden gelegd.

Het plan

Het plan voor het burgerwindpark betreft de realisatie en in gebruik name van 3 windturbines op een planlocatie gelegen tussen Hedel en Kerkdriel/Hoenzadriel, ten noorden van de Maas en ten oosten van de A2. Meer specifiek zullen de turbines in lijnopstelling geplaatst worden tussen de Drielse Veldweg en de Rooijensestraat.

De gemeenteraad heeft op 16 april 2020 besloten om voor het plan de coördinatieregeling, ex artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening, van toepassing te verklaren. De coördinatieregeling maakt het mogelijk de terinzagelegging van de besluiten gecoördineerd te laten plaatsvinden, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening. Het betreft de volgende besluiten:

 

  • 1.

    Het bestemmingsplan “Burgerwindpark A2 Lage Rooijen”;

  • 2.

    De omgevingsvergunning t.b.v. het burgerwindpark A2 Lage Rooijen met nummer 0214142555;

  • 3.

    Het besluit Wet natuurbescherming met nummer 2020-008274;

  • 4.

    De Watervergunning met nummer 2020097465/2020147659.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft met de ontwerp-omgevingsvergunning, en het ontwerp besluit Wet natuurbescherming van 5 augustus 2020 t/m 15 september 2020 ter inzage gelegen. De ontwerp-watervergunning heeft van 23 oktober t/m 3 november 2020 ter inzage gelegen.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan en overige besluiten zijn zienswijzen ingediend. De ingediende zienswijzen geven geen aanleiding om het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vast te stellen. Een compleet overzicht van de zienswijzen en ambtshalve wijzigingen zijn opgenomen in het vastgestelde bestemmingsplan. Tevens geven de ingediende zienswijzen geen aanleiding voor een wijziging in de overige besluiten.

Inzien

De gecoördineerde besluiten en de bijbehorende stukken liggen 6 weken ter inzage van

7 december 2020 tot en met 18 januari 2021 op het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel.

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan ook vinden op;

op de website www.ruimtelijkeplannen.nl via de link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0263.BP1206-VG01 

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0263.BP1206-VG01/

De overige besluiten zijn raadpleegbaar via de website:

https://www.maasdriel.nl/inwoner-en-ondernemer/wonen-en-leven/burgerwindpark-a2-lage-rooijen

 

Beroep indienen

Belanghebbenden kunnen gedurende de beroepstermijn (gedurende 6 weken na terinzagelegging, dat is van 8 december 2020 tot en met 18 januari 2021) schriftelijk beroep instellen. Dit kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het beroep kan uitsluitend worden ingediend door:

  • 1.

    belanghebbenden, die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad;

  • 2.

    belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen.

Op dit plan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat:

  • 1.

    de beroepsgronden in het beroepsschrift moeten worden opgenomen;

  • 2.

    het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend, en;

  • 3.

    deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen treden na afloop van de beroepstermijn in werking. Om te voorkomen dat het bestemmingsplan in werking treedt, kan een belanghebbende die tijdig beroep heeft ingesteld, binnen de beroepstermijn van zes weken een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaren mevrouw M. Hofmans of de heer F. Beerens van de gemeente Maasdriel.

Kerkdriel, 7 december 2020

Naar boven