Enthousiaste ondernemers gezocht

 

Stichting Petje Af gaat door, juist ten tijde van Corona!

 

Wat doet Petje Af?

Petje af opent deuren die voor veel kinderen anders gesloten blijven. In het weekend ontvangen zij op hun locatie in Etten-Leur nieuwsgierige kinderen van 10 t/m 14 jaar en inspirerende gastdocenten, 18 t/m 80+. Petje af opereert bijvoorbeeld in het ziekenhuis, neemt plaats in het verdachtenbankje, bezoekt het museum en bekijkt theatervoorstellingen. Hun formule (ver)kent talent, ontwikkelt basisvaardigheden, beperkt schooluitval, opent deuren, creëert nieuwe ontmoetingen en inspireert (jonge) mensen.

 

Juist nu belangrijk!

Het Petje af programma biedt vaak een belangrijke houvast voor de kinderen. Juist ook tijdens deze periode. Zij zijn dus ook doorgegaan met inachtneming van de COVID-19 maatregelen. Dit werd vol enthousiasme ontvangen. Zo heeft Young Capital een gastles verzorgd over hoe de kinderen zichzelf het best kunnen presenteren als ze over een paar jaar gaan solliciteren voor hun eerste baan. Er zijn sport challenges en kook challenges georganiseerd waar de kinderen enthousiast aan meededen. Ze zijn op Harry Potter kamp geweest in Zuid-Limburg. Kortom, ze hebben niet stil gezeten. Tijdens de Coronaperiode bleek het juist goed voor de kinderen om het Petje af programma te blijven organiseren.

Het team en de vele vrijwilligers hopen ook dit schooljaar weer mooie kansen te bieden voor de talentvolle kinderen in Etten-Leur.

 

Wat kunt u doen?

De kinderen leren in en door de praktijk. Zij zijn op zoek naar bedrijven die ervoor open staan een gastles te verzorgen aan de kinderen van Petje af en waar zij een keer op bedrijfsbezoek mogen komen (ondanks de COVID-19 maatregelen). Het is mooi om de kinderen kennis te laten maken met beroepen waar ze nog niet veel over weten. Maar er wordt natuurlijk ook gekeken naar de interesses van de kinderen. De wens vanuit de kinderen gaat uit naar o.a. wetenschap, hulpdiensten, culinair, programmeren, fotografie of architectuur.

 

Wilt u helpen?

Neem dan contact op met Kim de Jong via kim.dejong@petjeaf.nl of via 088 330 11 37. Meer informatie is te vinden op https://www.petjeaf.nl/etten-leur.

 

 

Naar boven