Extra raadsvergadering 6 februari 2020

 

 

In verband met de invulling van de ontstane vacature van een raadslid wordt er op donderdag 6 februari een extra raadsvergadering gehouden. Hierbij nodig ik u uit voor de openbare vergadering van de gemeenteraad van Midden-Groningen op donderdag 6 februari om 19.30 uur in de Raadzaal (Hoofdweg 10a te Slochteren.)

De voorlopige agenda en alle stukken die op deze vergadering betrekking hebben zijn te raadplegen via https://bestuur.midden-groningen.nl/. Voor vragen kunt u contact opnemen met de griffie. Dit kan zowel telefonisch (0598) 373667 als via e-mail: griffie@midden-groningen.nl.

 

De voorzitter van de raad

 

 

D eze raadsagenda kent de volgende inhoudelijke punten:

 

Afscheid dhr. Kluit als raadslid voor de SP (R)

De heer M. Kluit heeft zijn ontslag ingediend als raadslid voor de SP in de gemeenteraad van Midden-Groningen. Hierbij neemt de raad afscheid van de heer Kluit.

  •  

Benoeming en installatie raadslid SP Midden-Groningen (R)

Wegens het vertrek van dhr. Kluit als raadslid van de SP is er een vacature ontstaan die moet worden ingevuld. Daarvoor is inmiddels door de fractie van de SP een kandidaat voorgedragen in de persoon van mw. I. Klaassens, zij zal worden geïnstalleerd als raadslid voor de SP. Hiervoor wordt een commissie geloofsbrieven ingesteld, die het geloofsbrievenonderzoek zal doen alvorens de raad tot benoeming kan overgaan.

  •  

Benoeming en installatie plv . Commissielid SP Midden-Groningen (R)

Voorgesteld wordt om de heer R. Croeze als plaatsvervangend commissielid te benoemen voor de SP. Bovengenoemde commissie geloofsbrieven zal tevens het onderzoek naar de geloofsbrieven van de heer Croeze doen.

  •  

Benoeming voorzitter auditcommissie en lid agendacommissie (R)

Met het vertrek van dhr. Kluit als raadslid is er tevens een vacature ontstaan van voorzitter van de auditcommissie en een lid van de agendacommissie. Voorgesteld wordt om de heer H.J. Flederus (PvdA) te benoemen als voorzitter van de auditcommissie en als lid van de agendacommissie.

 

Naar boven