Vaststelling Masterplan Oosterwolde-Centrum/Venekoten-Noord

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Ooststellingwerf maken bekend dat de gemeenteraad op 28 januari 2014 het Masterplan Oosterwolde-Centrum/Venekoten-Noord (NL.IMRO.0085.SVG2013OwoldeCVN-VG01) heeft vastgesteld. Eerder is dit alleen via de gemeentelijke website bekend gemaakt. Met deze publicatie wordt voldaan aan de formele voorschriften voor het bekendmaken van structuurvisies.

Juridische status

Het Masterplan is een structuurvisie als bedoeld in artikel 2.1 van de Wet ruimtelijke ordening. Het Masterplan vervangt voor het betreffende plangebied de Structuurvisie Ooststellingwerf 2010-2020-2030. Concreet betekent dit dat de hoofdstukken 11 en 12 van de Structuurvisie Ooststellingwerf 2010-2020-2030 komen te vervallen en worden vervangen door het Masterplan.

Een structuurvisie is een richtinggevend ruimtelijk beleidsdocument, maar géén juridisch bindend kader zoals een bestemmingsplan of beheersverordening. Structuurvisies zijn alleen bindend voor de overheid die ze vaststelt. Deze verlate bekendmaking van de vaststelling van deze structuurvisie heeft daar geen invloed op gehad.

Ter inzage

U kunt het Masterplan Oosterwolde-Centrum/Venekoten-Noord op de volgende manieren inzien:

- op het gemeentehuis aan ’t Oost 11 te Oosterwolde;

- via de gemeentelijke website www.ooststellingwerf.nl > Bewoners & bezoekers > Omgeving > Ruimtelijke plannen;

- via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer > plannaam of –nummer > NL.IMRO.0085.SVG2013OwoldeCVN-VG01.

Geen bezwaar en beroep

Het Masterplan is voor burgers niet direct bindend. U kunt niet in bezwaar en/of beroep gaan tegen de vaststelling van Masterplan Oosterwolde-Centrum/Venekoten-Noord.

Naar boven