Gemeente Heerlen - Tijdelijke parkeerregime Heerlen-Centrum

 

 

Besluit 16 september:

Het college heeft op 16 september j.l. besloten om de korting naar aanleiding van corona op het eerste uur betaald straatparkeren in Heerlen-centrum terug te brengen naar 50%, waardoor straatparkeerders het eerste uur 1 euro betalen. Het betreft een tijdelijke maatregel.

 

Om met name de horeca-ondernemers en diens klanten te ondersteunen is tijdens de lockdown gekozen voor een volledige korting op het straatparkeren. Met name om het afhalen van producten te faciliteren. Er is besloten om dit voorlopig met een gereduceerde korting van 50 procent voort te zetten mede tegen de achtergrond van de aankomende herfst- en winterperiode. De capaciteit van de horecazaken is door de 1,5-meter beperkt en mensen zijn voorzichtig, waardoor de afhaalfunctie naar verwachting belangrijk blijft.

 

Besluit 14 oktober 2020 (bekrachtigd op 10 november 2020):

Het college heeft besloten dat het tijdelijke parkeerregime waarbij de gebruiker het eerste uur gratis gebruik kan maken van een straatparkeerplaats in het centrum van Heerlen opnieuw wordt geïntroduceerd.

 

Na het besluit van 16 september hebben we moeten concluderen dat het coronavirus wederom aan een opmars bezig is en een aantal maatregelen door het RIVM noodgedwongen zijn aangescherpt. Net zoals tijdens de eerste periode zijn met name de horecaondernemers hard getroffen.

Het college heeft derhalve op 14 oktober 2020 besloten om het eerste uur gratis parkeren opnieuw in te voeren. Deze regeling zal blijven gelden tot 1 januari 2021.

Naar boven