Ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied herziening 2020, Defensie Pijpleiding” (BP1203), Maasdriel

Burgemeester en wethouders van Maasdriel delen mee dat van 19 november tot en met 30 december 2020 voor iedereen ter inzage ligt:

 

  • 1.

    Het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied herziening 2020, Defensie Pijpleiding”;

  • 2.

    Het Milieueffectrapport dat bij dit plan hoort.

Aanleiding

De bestaande brandstofleiding van Defensie Pijpleiding Organisatie op het traject Ammerzoden – Vlijmen wordt vervangen. Hiervoor zijn een aantal redenen:

  • 1.

    Ter hoogte van de kruising met de Maas ligt de leiding onvoldoende diep;

  • 2.

    De leiding moet op een deel van het traject worden verplaatst vanwege de gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat;

  • 3.

    Het is niet wenselijk dat de leiding onder bestaande bebouwing ligt, zoals in de kern Bokhoven;

  • 4.

    De diameter van de huidige leiding biedt onvoldoende capaciteit.

Het nieuwe tracé binnen de gemeente Maasdriel loopt vanaf de Maas door de uiterwaarden, kruist de Maasdijk en eindigt aan de Harenseweg. Daar wordt deze aangesloten op het bestaande tracé. De leiding is noodzakelijk voor het transport van kerosine in NAVO-verband. Een deel van de nieuwe leiding wordt via een open ontgraving aangelegd, de rest via een gestuurde boring.

Ontwerpbestemmingsplannen en Ontwerpinpassingsplan

Het tracé van de nieuwe leiding ligt binnen het grondgebied van de gemeenten Maasdriel, ’s-Hertogenbosch en Heusden. Om de leiding mogelijk te maken zijn drie nieuwe ontwerpbestemmingsplannen gemaakt. Ook is een klein deel gelegen binnen het Provinciaal Inpassingsplan Tuinbouw Bommelerwaard. Hiervoor is een ontwerpinpassingsplan opgesteld en als ontwerp ter inzage gelegd.

Milieueffectrapport

Een milieueffectrapport (MER) brengt de gevolgen voor het milieu in kaart, voordat een besluit wordt genomen over de vaststelling van de ruimtelijke plannen. In dit geval is voor de ruimtelijke plannen een Passende Beoordeling op grond van de Wet natuurbescherming nodig. Op grond van artikel 7.2a van de Wet milieubeheer moet in een dergelijk geval een milieueffectrapport voor de ruimtelijke plannen worden gemaakt. Het MER ligt gelijktijdig met het ontwerp van de ruimtelijke plannen ter inzage.

Inzien

Van 19 november tot en met 30 december 2020 ligt het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied herziening 2020, Defensie Pijpleiding”, het milieueffectrapport en de daarbij horende stukken tijdens de openingstijden voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel.

U kunt het bestemmingsplan ook vinden op;

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0263.BP1203-ON01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0263.BP1203-ON01/

Reageren

Iedereen kan tijdens de inzagetermijn reageren op het ontwerpplan en het milieueffectrapport. Uw zienswijze stuurt u onder vermelding van 'BP1203' aan: de gemeenteraad van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel. Wij ontvangen bij voorkeur uw zienswijzen schriftelijk, per e-mail is niet mogelijk! Als u uw zienswijzen mondeling wilt indienen, kunt u hiervoor contact opnemen met de behandelend ambtenaar.

Het ontwerp-inpassingsplan van de provincie ligt van 17 november tot en met 28 december als ontwerp ter inzage en is te vinden op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9925.DPOBommeler-ont1. De provincie Gelderland is hiervoor het bevoegd gezag.

Meer informatie

Bel (14 0418) of mail (info@maasdriel.nl) de gemeente en vraag naar de heer S. Bosch.

Kerkdriel, 18 november 2020

Naar boven