Gemeente Beesel - Terinzagelegging Rampbestrijdingsplan Hoogwater Maas 2023

De Veiligheidsregio Limburg-Noord moet voor de Maas een rampbestrijdingsplan maken.

Het huidige rampbestrijdingsplan moet vervangen worden. Omdat ook de Veiligheidsregio Limburg-Zuid een nieuwe rampbestrijdingsplan voor de Maas moest opstellen, is besloten om samen met de veiligheidsregio Limburg-Zuid één gezamenlijk rampbestrijdingsplan Hoogwater Maas op te stellen.

Rampbestrijdingsplan

Het rampbestrijdingsplan Hoogwater-Maas beschrijft de procedurele aanpak van de Veiligheidsregio’s Limburg-Noord en Limburg-Zuid voor de verschillende hoogwater scenario’s die zich kunnen voordoen in de Maas.

Procedure

Ingevolge de Algemene wet Bestuursrecht legt de Veiligheidsregio het Concept-Rampbestrijdingsplan ter inzage bij uw gemeente en heeft u de mogelijkheid uw zienswijze kenbaar te maken.

Het ontwerp-Rampbestrijdingsplan ligt ter inzage bij de balie van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, Nijmeegseweg 42 in Venlo. Het ontwerp is als bijlage bij deze publicatie opgenomen.

Zienswijze

Tijdens de periode van terinzagelegging kan iedereen zijn zienswijze mondeling of schriftelijk inbrengen op het ontwerp-Rampbestrijdingsplan.

Schriftelijke zienswijzen kunt u indienen bij de

Veiligheidsregio Limburg-Noord,

Postbus 11

5900 AA VENLO

o.v.v. zienswijze ontwerp-rbp Maas, en moet voorzien zijn van uw naam, adres, ondertekening en datum en van de reden waarom u deze zienswijze indient.

U kunt uw zienswijze kenbaar maken tot 12 november 2020.

Naar boven