VOORONTWERPBESTEMMINGSPLAN ‘BOLWERK KLUNDERT’ TE KLUNDERT, GEMEENTE MOERDIJK

 

 

Burgemeester en wethouders van Moerdijk maken bekend dat vanaf 22oktober tot en met 2december 2020 voor een ieder het voorontwerp van het bestemmingsplan ‘Bolwerk Klundert’ (planidentificatie NL.IMRO.1709.BPKLBolwerk-BP20) tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de receptie ter inzage ligt. Het plan voorziet in de bouw van maximaal 40 woningen. Er wordt gestreefd naar een zo flexibel mogelijke regeling zonder hiermee afbreuk te doen aan het woongenot van de bewoners van de aangrenzende woningen, de huidige activiteiten van de omliggende bedrijven én de stedenbouwkundige context van deze bijzondere locatie. Door het opstellen van een flexibel bestemmingsplan wordt zoveel mogelijk ruimte geboden aan een creatieve en passende toekomstige ontwikkeling. Deze toekomstige ontwikkeling zal worden gekozen op basis van een ontwerpprijsvraag nadat het bestemmingsplan onherroepelijk is. Het plan is digitaal te raadplegen op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

Een ieder kan tot en met 2 december 2020 gebruik maken van de mogelijkheid om in te spreken op het voorontwerpbestemmingsplan. Een schriftelijke reactie richt u aan burgemeester en wethouders van Moerdijk, Postbus 4, 4760 AA in Zevenbergen of via info@moerdijk.nl onder vermelding van “Inspraakreactie bestemmingsplan Bolwerk Klundert”. Na deze inspraakperiode wordt, met inachtneming van de eventuele inspraakreacties, het ontwerpbestemmingsplan opgesteld. Tegen dat ontwerp bestemmingsplan staat dan voor een ieder de mogelijkheid open om zienswijzen in te dienen.

Crisis en herstelwet

Op dit bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat er andere regels gelden voor het instellen van een eventueel beroep tegen het besluit over vaststelling van het bestemmingsplan.

Tijdens de terinzagelegging is er op donderdag 29 oktober een digitale informatiebijeenkomst voor omwonenden en andere belangstellenden. Tijdens deze informatiebijeenkomst krijgen geïnteresseerden een toelichting op hoe het bestemmingsplan is opgebouwd, wordt er ingegaan op de juridische verwerking van de door omwonenden aangegeven randvoorwaarden en wordt een toelichting gegeven op het planproces. Wenst u hierbij aanwezig te zien? Dan kunt u zich aanmelden door uiterlijk 28 oktober een mail te sturen naar wendy.roelen@moerdijk.nl.

 

 

Zevenbergen 26-augustus-2020

Naar boven