Ontwerp weigering omgevingsvergunning, inzake het bouwen van een schuur, Ripselaan 7b te Rijpwetering - W2019/126

Verzenddatum: 28 januari 2020

 

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken bekend dat zij voornemens zijn de aanvraag omgevingsvergunning te weigeren voor het bouwen van een schuur op de locatie Ripselaan 7b te Rijpwetering. 

 

Procedure 

Er is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend voor het bouwen van een schuur op de locatie Ripselaan 7b te Rijpwetering.

Vanwege strijd met de regels van het bestemmingsplan Oud Ade en Rijpwetering moet de aanvraag tevens worden gezien als een verzoek om af te wijken van de regels van het bestemmingsplan op grond van artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Het plan is in strijd met het bestemmingsplan omdat de betreffende gronden o.a. de bestemming Wonen – 2 hebben en de schuur niet binnen deze bestemming kan worden gerealiseerd.

Ter voorbereiding op de omgevingsvergunning wordt de procedure gevolgd die is voorgeschreven in artikel 3.10 Wabo en afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht. Dit houdt in dat het ontwerpbesluit tot weigering van de omgevingsvergunning inclusief de daarbij behorende stukken gedurende zes weken voor een ieder ter inzage liggen, alvorens het college van burgemeester en wethouders een definitief besluit over de aanvraag omgevingsvergunning neemt.

 

Op afspraak kunt u het ontwerpbesluit weigering komen inzien.

Maak een afspraak via https://afspraken.kaagenbraassem.nl/InternetAfspraken voor het inzien.

 

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk zienswijzen tegen het ontwerpbesluit weigering omgevingsvergunning naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders. Als u dit mondeling wilt doen, verzoeken wij u hiervoor een afspraak te maken. De zienswijzen moeten worden gericht aan het college van de gemeente Kaag en Braassem, Postbus 1, 2370 AA Roelofarendsveen.

 

Naar boven