GEWIJZIGD VASTSTELLING BESTEMMINGSPLAN kadedijk naast 126

 

Burgemeester en wethouders van Moerdijk maken bekend dat de gemeenteraad op 24 september 2020 het bestemmingsplan Kadedijk naast 126 (NL.IMRO.1709.Kadedijknaast126-BP50) gewijzigd heeft vastgesteld.

Dit plan is een wijziging op het bestemmingsplan Kadedijk naast 126 dat op 18 april 2019 gewijzigd was vastgesteld door de gemeenteraad. Tegen dat besluit is beroep aangetekend bij Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die heeft op 15 april 2020 uitspraak gedaan en heeft de gemeenteraad de opdracht gegeven het besluit te herstellen, uitsluitend voor zover het gaat om drift afkomstig van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen bij de naastgelegen agrarische percelen. Aan deze opdracht heeft de gemeenteraad voldaan door het bestemmingsplan Kadedijk naast 126 gewijzigd vast te stellen.

De gemeenteraad is in de uitspraak opgedragen om een onderzoek uit te voeren naar de gevolgen van drift afkomstig van de naastgelegen agrarische percelen. Naar aanleiding van dit onderzoek wordt in de regels een voorwaardelijke verplichting voor de aanleg en instandhouding van een in de winter groenblijvende haag opgenomen. Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 8 oktober 2020 tot en met 18 november 2020 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de receptie ter inzage. Het plan is digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende deze termijn kan door belanghebbenden tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Degene die beroep instelt kan tijdens de beroepstermijn de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek moet een afschrift van het ingediende beroepschrift worden overlegd.

 

 

Naar boven