Vaststelling bestemmingsplan ‘Veenpluis 4-6’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Best maken op grond van artikel 3.8, vierde lid Wro bekend dat de gemeenteraad op 21 september 2020 het bestemmingsplan ‘Veenpluis 4-6’ heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken zijn opgesteld ten behoeve van de ontwikkeling van extra bedrijfsgebouwen. De ontwikkeling vindt plaats op het perceel kadastraal bekend gemeente Best, sectie C, nummer 5009 gelegen aan Veenpluis 4-6.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad wijzigingen in het plan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, dat van 25 maart 2020 tot en met 5 mei 2020 gedurende zes weken ter inzage heeft gelegen. Deze wijzigingen hebben onder andere te maken met de berekening van de compensatiebijdrage ten behoeve van de herbegrenzing van Natuur Netwerk Brabant. Voor een gedetailleerd overzicht van de wijzigingen verwijzen wij u naar de nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen.

Ter inzagelegging stukken

Het vastgestelde bestemmingsplan is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. (https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.0753.bpVeenpluis4en6-VG01)

Normaal gesproken kunt u het bestemmingsplan gedurende de ter inzage termijn van 7 oktober tot en met 17 november 2020 ook inzien op het gemeentehuis. In verband met de maatregelen in de strijd tegen het Coronavirus regelen wij dit tijdelijk op maat. Wilt u het bestemmingsplan inzien? Neemt u dan telefonisch contact op met William Ansems via ons centrale telefoonnummer 140499. Dan bespreken we wat uw concrete vraag is en hoe wij in uw informatiebehoefte kunnen voorzien.

Herbegrenzing Natuurnetwerk Brabant, (NNB)

In het bestemmingsplan is uitgegaan van een herbegrenzing van het Natuurnetwerk Brabant. In dit kader is door het college van burgemeester en wethouders een verzoek om herbegrenzing ingediend bij het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord Brabant dat is gehonoreerd. De stukken behorende bij het besluit van Gedeputeerde Staten kunt u inzien via:

https://noord-brabant.tercera-ro.nl/MapViewer/Default.aspx?id=NLIMRO9930IOVHB0753Veenp4en6-va01

en

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.9930.IOVHB0753Veenp4en6-va01

Beroep

Van 7 oktober tot en met 17 november 2020 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Veenpluis 4-6’, beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door:

- een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

- een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

- een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht in het ontwerpbestemmingsplan.

Het bestemmingsplan treedt op basis van artikel 3.8, vijfde lid Wro in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Wie tijdig beroep heeft ingesteld, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de inwerkingtreding van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Een beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; een verzoek om voorlopige

voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres. Een beroepschrift en/of verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht worden ingediend. Hiervoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

Best, 6 oktober 2020

College van burgemeester en wethouders gemeente Best

Naar boven