Vaststellingsbesluit hogere waarden Wet geluidhinder ‘Ede, ENKA Noord-West, noordelijk deel’

Zaaknummer 163917

Op grond van art. 83, lid 1 en 2 en art. 110a Wet geluidhinder

 

Op 25 augustus 2020 hebben burgemeester en wethouders van Ede een besluit hogere waarden vastgesteld voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting voor ten behoeve van bestemmingsplan ‘Ede, ENKA Noord-West, noordelijk deel’ in Ede.

Inzage

U kunt het besluit hogere waarden Wet geluidhinder met bijbehorende stukken (digitaal) inzien van donderdag 24 september 2020 tot en met donderdag 5 november 2020 bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (088) 116 9900.

Een besluit hogere waarde Wet geluidhinder (HWG) doorloopt een eigen procedure, naast de procedure voor het bestemmingsplan waar het besluit HWG betrekking op heeft. Om deze reden is het besluit HWG als bijlage bij het bestemmingsplan opgenomen. In de publicatie van het bestemmingsplan ‘Ede, ENKA Noord-West, noordelijk deel’ vindt u, onder gerelateerde informatie, een directe link naar het bestemmingsplan waar het besluit HWG betrekking op heeft. Via deze link wordt u doorgeleid naar de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het besluit HWG vindt u onder de optie ‘Bijlagen’ bij het betreffende bestemmingsplan.

Gebied en gevolg

De hogere waarden hebben betrekking op de geluidsbelasting vanwege het spoorwegverkeer over het spoortraject Ede - Wageningen ten behoeve van nieuwbouw van woningen binnen de deellocatie blok H2 en H4 in de noord-west hoek van het ENKA terrein in Ede. Deze ontwikkelingen worden planologisch mogelijk gemaakt in het bestemmingsplan ‘Ede, ENKA Noord-West, noordelijk deel’, met nummer NL.IMRO.0228.BP2019ENKA0002-0301.

Beroep

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerpbesluit Vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder heeft ingediend, of aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest. Het beroepsschrift stuurt u naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen bij de Raad van State en/of een voorlopige voorziening te vragen. Dit kan via de website https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site vindt u de precieze voorwaarden.

Naar boven