Voorontwerpbestemmingsplan Oosterzee–West

(bekendmaking op grond van de inspraakverordening)

 

Met ingang van maandag 7 september 2020 ligt gedurende vier weken het voorontwerpbestemmingsplan Oosterzee-West ter inzage.

Plangebied

Het gebied wordt aan de oostzijde begrensd door de kern Oosterzee-Gietersebrug, aan de noord- en westzijde door agrarische gronden en aan de zuidzijde door de bestaande bebouwing aan de Herenweg. Voor de verdere omgeving van het plangebied geldt dat ten noorden het Tjeukemeer is gelegen en ten westen de A6 loopt.

Doel

Het doel is om aan de westzijde van Oosterzee-Gietersebrug een compacte kleinschalige dorpsuitbreiding te realiseren. Het betreft de ontwikkeling van een nieuw woongebied bestaande uit 9 woningen, waarvan één vrijstaande woning en acht woningen in de bouwstijl 'twee-onder-een-kap'.

 

Voorliggend bestemmingsplan heeft tot doel de voorgenomen ontwikkeling planologisch-juridisch mogelijk te maken.

Waar ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien bij:

  • de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure

  • het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)

  • het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88).

Daarnaast is het voorontwerpbestemmingsplan te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren

In de periode waarin het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u uw inspraakreactie over het plan indienen. Inspreken kan schriftelijk of mondeling. Het is niet mogelijk een inspraakreactie per e-mail in te dienen.

Schriftelijk

Schrijf een brief aan het college van B en W van de gemeente De Fryske Marren, postbus 101, 8500 AC Joure. Vermeld in uw brief:

  • voorontwerpbestemmingsplan Oosterzee-West

  • waarom u een inspraakreactie indient

  • de datum

  • uw naam en adres

  • uw handtekening

Mondeling

U kunt daarvoor een afspraak maken met een medewerker van de afdeling ruimtelijke ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14. Wij adviseren u om praktische redenen uiterlijk veertien dagen voor het einde van de termijn van terinzagelegging te bellen voor een afspraak, zodat u het risico op termijnoverschrijding voorkomt. Van mondelinge inspraakreacties wordt een verslag gemaakt.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met één van de medewerkers van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14.

 

Joure, 3 september 2020

Burgemeester en wethouders van De Fryske Marren

Naar boven