Ontwerpbestemmingsplan ‘Kempenbaan-Oost 2020’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Kempenbaan-Oost 2020’ met de daarbij behorende stukken van donderdag 10 september 2020 tot en met woensdag 21 oktober 2020, tijdens openingsuren, voor iedereen ter inzage ligt in de informatieruimte van het gemeentehuis van Veldhoven (Meiveld 1).

Dit bestemmingsplan voorziet in het optimaliseren van de doorstroming van de Kempenbaan en het verbeteren van de bereikbaarheid van De Run door middel van een infrastructurele aanpassing voor het oostelijke deel van de Kempenbaan (Kempenbaan-Oost), inclusief aanpassingen van de aansluiting op de N2, de aanleg van nieuwe ontsluitingswegen en fietspaden op De Run 1000 en 2000 en aanpassingen van het oostelijk deel van de Provincialeweg, De Run 4200. Het concept definitief ontwerpplan Kempenbaan Oost ligt tegelijkertijd ter inzage.

Een deel van de aanpassingen (te weten aan de Karel de Grotelaan) is gepland op het grondgebied van de gemeente Eindhoven. Er zijn daarom twee bestemmingsplannen opgesteld, die integraal op elkaar zijn afgestemd. De gemeenteraad van Veldhoven zal het bestemmingsplan ‘Kempenbaan-Oost 2020’ vaststellen dat ziet op haar eigen grondgebied. Hetzelfde geldt voor de gemeenteraad van Eindhoven.

Het ontwerpbestemmingsplan is te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.veldhoven.nl, zoek op plannaam ‘Kempenbaan-Oost 2020’.

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk (voorkeur) of mondeling op het ontwerpbestemmingsplan reageren door een zienswijze in te dienen bij de gemeenteraad van Veldhoven. Een schriftelijke zienswijze stuurt u per post naar de gemeenteraad van Veldhoven, postbus 10101, 5500 GA Veldhoven. Zet hierbij de datum, uw naam, adres en handtekening in de brief. Zienswijzen kunt u niet per e-mail indienen. In de zienswijze moet u duidelijk aangeven over welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan het gaat.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de gemeente, afdeling Regie en Ontwikkeling, via telefoonnummer 14 040.

Voor vragen of opmerkingen over de inhoud van dit artikel kunt u contact opnemen met de afdeling Regie en Ontwikkeling. Stuur een e-mail naar gemeente@veldhoven.nl of bel telefoonnummer 14 040.

 

Naar boven