Aanwijzingsbesluit van de Algemene Plaatselijke Verordening Maasdriel

Het college c.q. de burgemeester van de gemeente Maasdriel;

gelet op de Gemeentewet, de Algemene wet bestuursrecht en de

Algemene Plaatselijke Verordening;

 

besluiten:

 

vast te stellen het volgende:

 

 

 

Aanwijzingsbesluit van de Algemene Plaatselijke Verordening

 

 

 

ten aanzien van de artikelen 2:6, 2:48, 2:57, 2:58, 2:73, 3:9, 3:10, 4:2, 5:3, 5:6, 5:8 en 5:25

vastgesteld in de collegevergadering van 3 september 2019,

het college voornoemd,

 

de secretaris, de burgemeester,

G.T. Wildeman H. van Kooten

 

ten aanzien van de artikelen 2:9, 2:52

vastgesteld door de burgemeester op 3 september 2019,

de burgemeester,

H. van Kooten

 

Dit aanwijzingsbesluit vervangt het aanwijzingsbesluit behorende bij de APV zoals vastgesteld op 5 juni 2018 en treedt een dag na bekendmaking in werking

 

 

Artikel 2:6 Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken:

Het college heeft alle openbare plaatsen gelegen binnen de bebouwde kommen in de gemeente Maasdriel aangewezen als gebied waarbinnen het verboden is gedrukte of geschreven stukken of afbeeldingen onder publiek te verspreiden dan wel openlijk aan te beiden, aan te bevelen of bekend te maken.

Artikel 2:9 Straatartiest

De burgemeester heeft alle openbare plaatsen gelegen binnen de bebouwde kommen in de gemeente Maasdriel aangewezen als gebied waarbinnen het verboden is ten behoeve van publiek als straatartiest, straatfotograaf, tekenaar, filmoperateur of gids op te treden.

Artikel 2:48 Verboden drankgebruik

Het college heeft alle openbare plaatsen gelegen binnen de bebouwde kommen in de gemeente Maasdriel aangewezen als gebied waarbinnen het verboden is alcoholhoudende drank te gebruiken of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben.

Artikel 2:52 Overlast van fiets of bromfiets op markt- en kermisterrein e.d.

De burgemeester heeft alle terreinen waar een kermis, uitvoering, bijeenkomst of plechtigheid plaatsvindt aangewezen als gebied waar het verboden is zich met een fiets of bromfiets te begeven (met uitzondering voor deelnemers aan wielerrondes e.d.).

Voorts heeft de burgemeester bepaald dat het verboden is zich gedurende de tijden waarop de weekmarkten in Kerkdriel en Heerewaarden worden gehouden, zich met een fiets of bromfiets op die terreinen te bevinden.

Artikel 2:57 Loslopende honden

Het college heeft de losloopgebieden aangegeven op de tekeningen bij bijlage 1 aangewezen als plaatsen waar de eigenaar van een hond niet verplicht is de hond aan te lijnen. In deze gebieden geldt wel de opruimplicht zoals genoemd in artikel 2:58 APV.

Artikel 2:58 Verontreiniging door honden

Het college heeft de hondentoiletten en hondenuitlaatstroken aangegeven op de tekeningen bij bijlage 2 aangewezen als plaatsen waar de eigenaar van een hond niet verplicht is de uitwerpselen van de hond op te ruimen.

Artikel 2:73 Gebruik van consumentenvuurwerk tijdens de jaarwisseling (31 december 18.00 uur – 1 januari 02.00 uur)

Het college heeft het gebied binnen een straal van 50 meter van kerken, begraafplaatsen, verpleeghuizen, verzorgingstehuizen, woonzorgcentra, dierenpensions en dierenparken aangewezen waar het verboden is vuurwerk te gebruiken.

Artikel 3:9 Straatprostitutie

Het college heeft alle openbare plaatsen in de gemeente Maasdriel aangewezen als gebied waar het verboden is door handelingen, houding, woord, gebaar of op andere wijze passanten tot prostitutie te bewegen, uit te nodigen dan wel aan te lokken.

Artikel 3:10 Sekswinkels

Het college heeft het gebied binnen een straal van 500 meter van basisscholen, buitenschoolse opvangcentra, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen aangewezen waar het verboden is in een onroerende zaak en sekswinkel te exploiteren.

Artikel 4:2 Aanwijzing collectieve festiviteiten

Het college heeft de volgende festiviteiten aangewezen als collectieve festiviteiten:

Voor de hele gemeente

Carnaval zaterdag t/m maandag

Koningsnacht 26 april

Koningsdag 27 april  

Oudejaarsavond 31 december

De volgende evenementen, onder voorbehoud dat op grond van artikel 2:25 een evenementenvergunning wordt verleend danwel een melding is geaccepteerd en het evenement doorgang vindt.

Ammerzoden

Kermis zaterdag t/m dinsdag

Alem

Kermis vrijdag t/m maandag

Heerewaarden

Kermis zaterdag t/m maandag

Hedel

Paardenmarkt (incl. kermis) zaterdag t/m maandag

Kerkdriel

Kermis zaterdag t/m dinsdag

Rossum

Kermis donderdag t/m zondag

Velddriel

Kermis   vrijdag t/m maandag

Artikel 5:3 Te koop aanbieden van voertuigen

Het college heeft alle wegen in de gemeente Maasdriel aangewezen waar het verboden is een voertuig te parkeren met het kennelijke doel het te koop aan te bieden of te verhandelen. Het verbod is niet van toepassing op particulieren die maximaal 1 auto te koop aanbieden op de openbare weg voor hun woning.

Artikel 5:6 Kampeermiddelen e.a.

Het college alle wegen in de gemeente Maasdriel aangewezen waar het verboden is langer dan 3 aaneengesloten dagen een woonwagen, kampeerwagen, caravan, magazijnwagen, aanhangwagen, keetwagen, vaartuig of ander dergelijk vervoersmiddel dat voor de recreatie dan wel anderszins uitsluitend of mede voor andere dan verkeersdoeleinden wordt gebruikt, te parkeren. Verplaatsing van het vervoersmiddel binnen een straal van 50 meter wordt meegerekend bij het criterium van 3 dagen.

Artikel 5:8 Parkeren van grote voertuigen

Het college heeft alle wegen in de gemeente Maasdriel aangewezen waar het verboden is grote voertuigen te parkeren. Uitzonderingen op dit verbod zijn de vrachtwagenparkeerterreinen ter hoogte van de Weteringshoek 30 te Rossum en Maasbandijk 1 te Kerkdriel zoals aangegeven op de tekeningen in bijlage 3.

Artikel 5:25 Ligplaats woonschepen en overige vaartuigen

Het college heeft besloten het openbaar water gelegen buiten de jachthavens in de gemeente Maasdriel aan te wijzen als openbaar water waar het verboden is met een vaartuig een ligplaats in te nemen of te hebben dan wel een ligplaats voor een vaartuig beschikbaar te stellen. Een uitzondering wordt gemaakt voor vrachtschepen welke ligplaats mogen innemen op die locaties die specifiek zijn ingericht voor de beroepsscheepvaart (zoals loswal Den Bol) en voor woonschepen op de volgende locaties:

 

  • 1.

    Sluis Sint Andries 6, 8, 10, 12 te Rossum;

  • 2.

    Maasweg 4 te Rossum;

  • 3.

    Veerstraat AB21 te Heerewaarden;

  • 4.

    Zandstraat AB3, AB5 te Kerkdriel;

  • 5.

    Molendijk ongenummerd te Hedel (bij Jachthaven 't Stik ten behoeve van de beheerder)

  • 6.

    Maasdijk ongenummerd te Hedel (bij Jachthaven Hedel ten behoeve van de beheerder).

 

Bijlage 1 Hondenlosloopgebieden

Bijlage 2 Hondenuitlaatstroken en hondentoiletten

Bijlage 3 Parkeerterreinen voor grote voertuigen

Naar boven