Gemeente Heusden - Ontwerp beleid huisvesting arbeidsmigranten 2020

Het college van Heusden maakt bekend dat zij op 7 juli 2020 instemde met het ontwerp beleid ‘Huisvesting arbeidsmigranten 2020 gemeente Heusden’ en besloot hierop inspraak te verlenen.

Er is behoefte aan huisvesting voor arbeidsmigranten. Doelstelling van de gemeente hierbij is:

  • 1.

    voorzien in goede, gespreide en voldoende huisvesting voor de toenemende groep arbeidsmigranten op korte afstand van het werk;

  • 2.

    waarborgen van een goed woon- en leefklimaat voor zowel inwoners als arbeidsmigranten.

Het ontwerp beleid is opgesteld om deze doelstelling te bereiken. Er wordt onder nadere voorwaarden ruimte geboden voor kleinschalige huisvesting in de bestaande woonomgeving, huisvesting op het terrein van de agrarische werkgever en geconcentreerde huisvesting.

Inzage

Het ontwerp beleid huisvesting arbeidsmigranten ligt met ingang van 20 augustus gedurende zes weken ter inzage. U kunt dit tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Vlijmen. Een digitale versie is raadpleegbaar via onze website www.heusden.nl.

Inspraakreactie

Gedurende de bovengenoemde termijn kunt u een inspraakreactie indienen. Een schriftelijke inspraakreactie stuurt u per post naar het college van Heusden, postbus 41, 5250 AA Vlijmen, of online via de website www.heusden.nl (inloggen met uw DigiD). Graag bij uw schriftelijke reactie zaaknummer 1013080 vermelden. Wilt u mondeling reageren, of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Ardjan Stegehuis of Jolanda van Baardwijk via telefoonnummer (073) 513 17 89.

Informatiebijeenkomst

Op woensdag 9 september 2020 om 19.30 uur vindt voor geïnteresseerden in het gemeentehuis in Vlijmen een informatieavond plaats. Tijdens deze avond wordt een toelichting gegeven op de totstandkoming en de inhoud van het ontwerp beleid en worden eventuele vragen beantwoord. In verband met Corona-maatregelen is voorafgaande aanmelding voor deze avond verplicht. U kunt u aanmelden op onze website www.heusden.nl, en wel vóór maandag 7 september.

Naar boven