Bekendmaking Ontwerp-Omgevingsvisie en bijbehorend Plan MER.

Naam : Ontwerp-Omgevingsvisie

Soort plan : Omgevingsvisie / Structuurvisie

Status : Ontwerp

Publicatiedatum : 06-08-2020

Reactietermijn : vrijdag 07-08-2020 t/m donderdag 17-09-2020

Nummer : NL.IMRO.1783.OMGEVINGSVISIE-ON01

Artikel : 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening en 3.8 Wet ruimtelijke ordening

Omschrijving

Iedereen in Westland wil graag een fijne plek om te wonen, werken, ondernemen en recreëren. Hoe ziet die toekomst eruit? Wat is er nodig voor een sterke samenleving, een gezonde woonomgeving en een welvarende gemeente in 2030? U leest het in grote lijnen in de ontwerp-Omgevingsvisie van Westland. De ontwerp-Omgevingsvisie is het gevolg van een nieuwe wet: de Omgevingswet. Deze wet geeft bewoners en ondernemers meer ruimte om mee te denken. Bijvoorbeeld als er ideeën zijn voor nieuwe woningen, fietspaden, bedrijventerreinen, horeca of ontwikkeling van de glastuinbouw. De Omgevingsvisie maakt aan iedereen duidelijk of nieuwe plannen passen bij ons toekomstbeeld van Westland.

Wilt u het plan bekijken?

U kunt plan en bijlagen bekijken via www.140174.nl/ruimtelijkeplannen of via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het is ook mogelijk om de stukken op afspraak in te zien bij het Omgevingscontactcentrum. U belt hiervoor tijdens kantoortijden op 14 0174.

Wilt u reageren op het plan?

U kunt een inspraakreactie indienen binnen de reactietermijn. Stuur uw reactie naar: Postbus 150, 2670 AD Naaldwijk aan burgemeester en wethouders, t.a.v. cluster Beleid/Omgevingsvisie. Het is ook mogelijk om een mondelinge reactie in te dienen, neem hiervoor contact op met het Omgevingscontactcentrum via 140174.

Plan MER

Het college maakt tevens bekend dat in het kader van de voorbereiding van de ontwerp-Omgevingsvisie het college van Burgemeester en Wethouders het planMER heeft vastgesteld. Belanghebbenden kunnen hun reactie met betrekking tot het planMER kenbaar maken in het kader van bovengenoemde inspraakprocedure. U kunt het planMER en bijlagen bekijken via www.140174.nl/ruimtelijkeplannen of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Naar boven