Ontwerpbestemmingsplan “Burgerwindpark A2 Lage Rooijen”, ontwerp-omgevingsvergunning, ontwerpbesluit wet natuurbescherming (onder toepassing van de coördinatieregeling)

Het college van burgemeester en wethouders maken bekend dat de besluiten voor het plan “Burgerwindpark A2 Lage Rooijen” overeenkomstig de coördinatieregeling ter inzage worden gelegd.

Het plan

Het plan voor het burgerwindpark betreft de realisatie en ingebruikname van 3 windturbines op een planlocatie gelegen tussen Hedel en Kerkdriel/Hoenzadriel, ten noorden van de Maas en ten oosten van de A2. Meer specifiek zullen de turbines in lijnopstelling geplaatst worden tussen de Drielse Veldweg en de Rooijensestraat.

Crisis en herstelwet

Op dit plan is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Coördinatieregeling

De gemeenteraad heeft op 16 april 2020 besloten om voor het plan de coördinatieregeling, ex artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening, van toepassing te verklaren. De coördinatieregeling maakt het mogelijk de terinzagelegging van de besluiten gecoördineerd plaats te laten vinden, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening. Het betreft de volgende besluiten:

 

  • 1.

    Ontwerpbestemmingsplan “Burgerwindpark A2 Lage Rooijen”;

  • 2.

    Ontwerp-omgevingsvergunning t.b.v. het burgerwindpark A2 Lage Rooijen met nummer 0214142555;

  • 3.

    Ontwerpbesluit Wet natuurbescherming 2020-008274.

Inzien

De gecoördineerde ontwerpbesluiten en de bijbehorende stukken liggen 6 weken ter inzage van 5 augustus 2020 tot en met 15 september 2020 op het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel.

U kunt het ontwerp-bestemmingsplan ook vinden op;

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0263.BP1206-ON01

De bronbestanden zijn beschikbaar via https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0263.BP1206-ON01/

Reageren

Iedereen kan tijdens de inzagetermijn reageren op het ontwerp-bestemmingsplan en de overige besluiten. Uw zienswijze stuurt u onder vermelding van “Burgerwindpark A2 Lage Rooijen” aan de gemeente Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel. Wij verzoeken u duidelijk aan te geven waartegen uw zienswijze is gericht: het ontwerp-bestemmingsplan, de ontwerp-omgevingsvergunning, of het ontwerp besluit Wet natuurbescherming (of tegen meerdere onderdelen).

Wij ontvangen bij voorkeur uw zienswijzen schriftelijk per post of per mail: info@maasdriel.nl

Als u uw zienswijzen mondeling wilt indienen, kunt u hiervoor contact opnemen met de behandelend ambtenaren mevrouw M. Hofmans of de heer F. Beerens.

Kerkdriel, 5 augustus 2020

Naar boven