Vastgesteld bestemmingsplan 'Hubertushof' en Omgevingsvergunning bouwplan 11 woningen Rijksstraatweg 223 te Beek, gemeente Berg en Dal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Berg en Dal maken ingevolge artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat voor de bouw van 11 woningen op het terrein van de Hubertushal aan de Rijksstraatweg 223 te Beek met toepassing van de coördinatieregeling uit artikel 3.30 Wro de volgende samenhangende besluiten zijn genomen en gedurende zes weken voor een ieder ter inzage liggen:

1. de gemeenteraad van Berg en Dal heeft op 9 juli 2020 het bestemmingsplan “Hubertushof” ongewijzigd vastgesteld (planidentificatie NL.IMRO. 1945.BpBeHubertushof-VSG1);

2. burgemeester en wethouders hebben op 27 juli 2020 de omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van 11 woningen.

De coördinatieregeling

Op 4 juli 2019 heeft de gemeenteraad voor dit project een coördinatiebesluit genomen voor zowel de planologische wijziging (het bestemmingsplan) als de concrete uitwerking daarvan (de omgevingsvergunning). Hierbij is sprake is van de verwezenlijking van het gemeentelijk ruimtelijk beleid en de wenselijkheid om de gecoördineerde besluitvorming in te zetten voor de verwezenlijking van dat beleid. Dit betekent dat de besluiten voor de verwezenlijking van het project gecoördineerd worden, waarbij deze gezamenlijk in procedure zijn gebracht en als één besluit open staan voor beroep. De gecoördineerde besluiten inclusief bijlagen doorlopen daarom gezamenlijk de uniforme openbare voorbereidingsprocedure overeenkomstig de Algemene wet bestuursrecht.

Het plangebied

Het perceel waarop de 11 woningen worden gebouwd betreft het Hubertusterrein aan de Rijksstraatweg 223 te Beek. De projectlocatie is kadastraal bekend onder gemeente Ubbergen, sectie B, nummers 4059, 4060, 4801 en 1735 (ged). De oppervlakte van het terrein, inclusief de bestaande beheerderswoning, bedraagt circa 3.000 m2.

Inzien besluiten

Het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning liggen met ingang van 30 juli tot en met 9 september 2020, gedurende zes weken, voor iedereen ter inzage.

- Het vastgestelde bestemmingsplan is digitaal beschikbaar en raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planid=NL.IMRO.1945.BpBeHubertushof-VSG1

https://1945.ropubliceer.nl/

Het bestemmingsplan is op afspraak in te zien in het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Groesbeek. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 9.00u tot 17.00u en op maandagavond van 17.00u tot 19.00u. Let op: In verband me de Coronacrisis kunnen te openingstijden van het gemeentehuis afwijken. Kijk voor nadere informatie op de website van de gemeente https://www.bergendal.nl/. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de cluster Ruimte, telefoonnummer 14 024.

- De omgevingsvergunning is digitaal beschikbaar en raadpleegbaar op:

https://www.bergendal.nl/inwoners/projecten-in-de-openbare-ruimte_46715/

De omgevingsvergunning voor de bouw van 11 grondgebonden woningen is op afspraak in te zien bij de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN), Tweede Walstraat 14 te Nijmegen. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de heer W.J.M. Huisman, telefoonnummer: 024 751 7849 of bellen met 024 751 7700, onder vermelding van het OLO-nummer 4844755 en/of het zaaknummer W.Z19.110506.01.

Indienen beroepschrift

Op grond van artikel 8.3 Wro worden de hiervoor vermelde besluiten voor de mogelijkheid van beroep als één gezien. De termijn voor het indienen van een beroepschrift is zes weken en loopt van 31 juli tot en met 10 september 2020.

Gedurende deze termijn beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

- een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend over het ontwerpbestemmingsplan dan wel het ontwerpbesluit omgevingsvergunning; en

- een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat was een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan dan wel ontwerpbesluit omgevingsvergunning in te dienen.

Verzoek voorlopige voorziening

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op de genomen besluiten. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten die het betreft niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Digitaal indienen beroepschrift en verzoek voorlopige voorziening

Het beroepschrift en het verzoek voorlopige voorziening kan ook digitaal worden ingediend via het digitaal loket op https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Hiervoor moet gebruik worden gemaakt van DigiD. Voor zowel het in behandeling nemen van het beroepsschrift als het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding besluiten

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning treden in werking op de eerste dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Groesbeek, 29 juli 2020

Naar boven