Ontwerpbestemmingsplan 'Waterberging de Run Bergeijk'

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) het volgende bekend:

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan 'Waterberging de Run Bergeijk' met identificatienummer NL.IMRO.1724.BPUrun0075-ONTW ligt met ingang van donderdag 30 juli 2020 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis, Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal in te zien op de website ruimtelijke plannen van de gemeente Bergeijk: www.bergeijk.nl/ruimtelijkeplannen(via ropubliceer, waarbij geen zienswijzen digitaal ingediend kunnen worden) en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daar kunt u het ontwerpbestemmingsplan onder meer vinden via het identificatienummer.

Inhoud

Het ontwerpbestemmingsplan 'Waterberging de Run Bergeijk' voorziet in de realisatie van een gestuurde waterberging voor opvang van water in tijden van zeer overvloedige neerslag, alsmede in de inrichting van natuur en beekherstel. Het project Waterberging de Run is gemeentegrensoverschrijdend. Ook in de gemeenten Veldhoven en Eersel liggen bestemmingsplannen ter visie die op dit project zien. Hiervan wordt door deze gemeenten kennis gegeven.

Tegen vergoeding kan een exemplaar van dit ontwerpbestemmingsplan worden verkregen.

Zienswijzen

Iedereen kan met ingang van donderdag 30 juli 2020 gedurende zes weken schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van de gemeente Bergeijk, postbus 10.000, 5570 GA Bergeijk.

Voor het geven van een mondelinge zienswijze en voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met mevr. D. Nas of dhr. S. van Bree op het telefoonnummer 0497-551455. Van een mondelinge zienswijze zal een verslag worden gemaakt.

Bergeijk,

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

H.A.J. Loos

Secretaris

A. Callewaert-de Groot

Burgemeester

Naar boven