Vastgestelde openbare besluitenlijst vergadering van Burgemeester en Wethouders gemeente Krimpenerwaard 14 juli 2020

 

 

 

 

 

Onderwerp

Besluit

projectplan Transitievisie Warmte

Samenvatting

Het college heeft ingestemd met het projectplan Transitievisie Warmte en het aangepaste tijdsschema voor de Regionale Energie Strategie (RES) en informeert de gemeenteraad over projectplan Transitievisie Warmte en het aangepaste tijdsschema voor de Regionale Energie Strategie (RES).

 

Besluit

Het college:

1.    Stemt in met het projectplan Transitievisie Warmte

2.    Stemt in met het aangepaste tijdsschema voor de Regionale Energie Strategie

3.    Informeert de raad over het projectplan Transitievisie Warmte, het aangepaste tijdsschema voor de Regionale Energie Strategie, het onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving en de uitkomsten van een enquête over de energietransitie.

 

 

 

Inkoop- en aanbestedingsbeleid 2020

 

Samenvatting

Het college heeft het Inkoop- en aanbestedingsbeleid 2020 vastgesteld. Het beleid is een actualisatie waarin de laatste ontwikkelingen opgenomen zijn.

 

Besluit

Het college:

1. Stelt het inkoop- en aanbestedingsbeleid 2020 vast en trekt het inkoop- en aanbestedingsbeleid 2017 in.

2. Geeft opdracht om een pilot te starten bij Openbare Werken om een selectiemethode uit te werken.

3. Stelt de Klachtenregeling bij aanbestedingen gemeente Krimpenerwaard vast.

 

 

 

Klimaatadaptatie Krimpenerwaard

 

Samenvatting

Het college heeft kennis genomen van de informatienota en het rapport Klimaatadaptatie in de Krimpenerwaard waarin de kwetsbaarheden en kansen voor de thema’s hittestress, wateroverlast, droogte en overstromingen in beeld zijn gebracht en heeft de raad via een raadsinformatiebrief geïnformeerd over het proces en de aanpak van klimaatadaptatie.

 

Besluit

Het college:

1.    neemt kennis van de tweede informatienota en het rapport Klimaatadaptatie in de Krimpenerwaard;

2.    informeert de raad via bijgevoegde raadsinformatiebrief over het proces en de aanpak van klimaatadaptatie.

 

 

 

Ondertekenen overeenkomst architect Schoonhovens College

 

Samenvatting

Voor de selectie van een architect voor nieuwbouw van het Schoonhovens College Vlisterweg en sporthal De Meent heeft een Europese aanbesteding plaats gevonden. De overeenkomst met de winnende architect wordt 16 juli 2020 ondertekend. Dit is een mijlpaal in het nieuwbouwproces. Daarom vindt ondertekening plaats in het bijzijn van vertegenwoordigers van school, architectenbureau en gemeente.

 

Besluit

Het college:

1. stemt in het met ondertekening van bijgevoegde overeenkomst voor de opdracht aan architectenbureau Geurst en Schulze.

De burgemeester:

2. mandateert de portefeuillehouder Onderwijshuisvesting om de overeenkomst met architectenbureau Geurst en Schulze te ondertekenen.

3. de portefeuillehouder wordt gemandateerd een RIB vast te stellen.

 

 

 

Overname van contract Hulpmiddelencentrum (HMC) door Kersten Hulpmiddelenspecialist en een tariefverhoging hulpmiddelen.

 

Samenvatting

Kersten Hulpmiddelenspecialist neemt, in verband met het faillissement, de dienstverlening van Hulpmiddelencentrum over, waaronder ook het contract van de regio Midden-Holland. De contracten met de andere drie leveranciers lopen af per 1 januari 2021 en kunnen nog met 1 jaar verlengd worden; daarnaast hebben zij alle drie een voorstel voor tariefaanpassing gedaan.

 

Besluit

Het college:

1. Gaat akkoord met de overname door Kersten Hulpmiddelenspecialist van het huidige contract met

Hulpmiddelencentrum.

2. Verlengt de contracten met Medipoint, Welzorg, Meyra en Kersten tot en met 31 december 2021.

3. Verhoogt De tarieven van Medipoint, Welzorg en Meyra met ingang van 1 januari 2021 te verhogen met 5,14% en houdt de mogelijkheid voor een(zelfde) tariefverhoging open voor Kersten.

 

 

 

Regionale Projectenlijst Woningbouw 2019

 

Samenvatting

Het college heeft kennis genomen van de Regionale Projectenlijst Woningbouw Midden-Holland 2019 en informeert ook de gemeenteraad over dit document middels een Raadsinformatiebrief. De Regionale Projectenlijst Woningbouw geeft inzicht in de actuele woningbouwplannen met tien en meer nieuwbouwwoningen van de gemeenten in de regio Midden-Holland vanaf 1 juli 2019.

 

Besluit

Het college:

1.    Neemt kennis van de Regionale Projectenlijst Woningbouw Midden-Holland 2019.

2.    Informeert de gemeenteraad over de Regionale Projectenlijst Woningbouw Midden-Holland 2019 middels een Raadsinformatiebrief.

 

 

 

Treasurystatuut en garantstellingen

 

Samenvatting

Het College stelt het aangepaste Treasurystatuut Gemeente Krimpenerwaard 2020 en de beleidsregels garantstellingen Gemeente Krimpenerwaard vast. Beide documenten worden ter informatie aan de gemeenteraad aangeboden.

 

Besluit

Het College:

1. Besluit het instrument garantieverlening in te zetten om initiatieven uit de samenleving te faciliteren;

2. Besluit het Treasurystatuut Gemeente Krimpenerwaard 2020 en de beleidsregels garantstellingen Gemeente Krimpenerwaard als concept vast te stellen en het Treasurystatuut Gemeente Krimpenerwaard 2015 vastgesteld op 20 mei 2015 in te trekken;

3. Besluit de portefeuillehouder te mandateren om een voorstel richting de raadscommissie vast te stellen om het 'gevoelen' van de raad te peilen voordat een definitief besluit wordt genomen.

 

 

 

Memo gemeentelijke belastingen en Corona

 

Samenvatting

Het college onderschrijft:

- het besluit van de invorderingsambtenaar om de invordering van havengelden, marktgelden, leges en lijkbezorgingsrechten te hervatten;

- het besluit van de invorderingsambtenaar om een coulancemogelijkheid te onderzoeken voor de aanslagen leges m.b.t. 4 tijdelijke standplaatsen;

- het besluit om “vouchers” te verstrekken voor verleende evenementenvergunningen die niet door konden gaan i.v.m. de Corona-crisis; en

- het onderzoeken of “vouchers” verstrekt kunnen worden voor verleende reserveringen van ligplaatsen die niet gebruikt zijn i.v.m. de Corona-crisis.

 

Besluit

Het college onderschrijft de inhoud van de memo en de daarin opgenomen voorgenomen besluiten.

 

 

 

Bestuursopdracht Preventieteam (vervolg op Integrale Ingang)

 

Samenvatting

Op advies van de Begeleidingsgroep Integrale Ingang heeft het college het Project Integrale Ingang afgerond en stelt in aansluiting daarop een nieuwe bestuursopdracht vast. Hiermee wordt een vervolg gegeven aan de realisatie van een laagdrempelige toegang voor inwoners tot de algemeen toegankelijk voorzieningen het Sociaal Domein. Het college informeert de gemeenteraad en de

Adviesraad Sociaal Domein over dit vervolg.

 

Besluit

Het college:

1. Neemt kennis van de Notitie Project Integrale Ingang 2018-2020;

2. Rond het Project Integrale Ingang af op advies van de Begeleidingsgroep Integrale Ingang;

3. Stelt de Bestuursopdracht Preventieteam vast;

4. Informeert de gemeenteraad en de Adviesraad Sociaal Domein door middel van een brief.

 

 

 

Lokale uitvoeringsagenda maatschappelijke Zorg

 

Samenvatting

Het college heeft de lokale uitvoeringsagenda maatschappelijke zorg vastgesteld. Dit is een lokale uitwerking van de regionale uitvoeringsagenda maatschappelijke zorg en sluit ook aan op de landelijke meerjarenagenda waarin sociale inclusie voor iedereen centraal staat. Centraal staat het bieden van passende zorg en ondersteuning aan de meest kwetsbare inwoners van de Krimpenerwaard.

 

Besluit

Het college:

1. Stelt de lokale uitvoeringsagenda maatschappelijke zorg vast;

2. Informeert de Raad via bijgevoegde RIB;

3. Biedt de uitvoeringsagenda ter kennisgeving aan de Adviesraad Sociaal Domein aan.

 

 

 

Personeelsmonitor Gemeenten

 

Samenvatting

Het college informeert in de brief de raad over de uitkomsten van de Personeelsmonitor Gemeenten 2019, een jaarlijks onderzoek naar arbeidsmarkttrends en HR-ontwikkelingen uitgevoerd door het A&O Fonds Gemeenten. Door uitgebreid onderzoek te doen bij zoveel mogelijk gemeenten worden kengetallen verzamelt over ziekteverzuim, personeelsopbouw, externe inhuur en opleiding.

 

Besluit

Het college is akkoord met de RIB over de personeelsmonitor gemeenten.

 

 

 

Bolderkade

Samenvatting

Het college heeft de raad geïnformeerd over de voortgang van de herontwikkeling van het project ‘Bolderkade’ (voorheen aangeduid met Avia-terrein) in Ouderkerk a.d. IJssel.

 

Besluit

Het college:

1. Stemt in met de Raadsinformatiebrief over de voortgang van de herontwikkeling van het project ‘Bolderkade’ (voorheen aangeduid met Avia-terrein) in Ouderkerk a.d. IJssel.

 

 

 

draagvlakonderzoek BIZ Bergambacht

Samenvatting

Het college onderzoekt of de voortzetting mogelijk is van een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) voor bedrijventerrein De Wetering Bergambacht en Centrum Winkelhof Bergambacht voor de periode 2021-2025.

 

Besluit

Het college besluit:

1. Onderzoek te doen naar draagvlak voor de voortzetting van de BIZ Wetering Bergambacht en BIZ Centrum Winkelhof Bergambacht.

 

 

 

Ontwerp BP Industrieweg 37 Stolwijk

 

Samenvatting

Het college heeft ingestemd met het ontwerp bestemmingsplan Industrieweg 37 Stolwijk en stelt hiervoor geen planschadeverhaalovereenkomst op. Dit plan voorziet in de legalisatie van een bestaande bovenwoning door wijziging van een bedrijfsbestemming naar een gemengde bestemming

 

Besluit

Het college:

1.    Stemt in met het ontwerp bestemmingsplan Industrieweg 37 Stolwijk met IDN-code NL.IMRO.1931.BP2010BT029-ON01;

2.    Besluit voor dit plan geen planschadeverhaalovereenkomst op te stellen.

 

 

 

RIB update Cheese Valley

 

Samenvatting

Sinds 2017 is er tussen de gemeenten Gouda, Bodegraven-Reeuwijk, Woerden en de Krimpenerwaard een samenwerking om het product “Gouda Kaas”, breder in te zetten voor Toerisme, de export te bevorderen en de waarde van kaas uit Cheese valley te verhogen. Deze samenwerking is gestart onder de naam Cheese valley. Merkbaar en zichtbaar is dat Cheese valley resultaat boekt. Internationale persreizen, veel mediawaarde, zichtbaar bij internationale events. Marktpartijen sluiten zich graag aan bij Cheese valley. Er wordt nu gewerkt aan het oprichten van een Stichting met gemeente en marktpartijen daarin. Kijk voor meer info op https://cheesevalleyholland.com/

 

Besluit

Het college besluit:

1. De raad een RIB te sturen over Cheese valley

 

 

 

Subsidie dierenwelzijn

 

Samenvatting

Het college verleent een eenmalige subsidie aan Stichting wetland-Cats, Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard en aan de Stichting Een Eigen Hok.

 

Besluit

Het college verleent een eenmalige subsidie van:

1.    €2.500,-- aan de Stichting Wetland-Cats Gouderak voor het opvangen en behandelen van zwerfkatten,

2.    €2.000,-- , aan Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard voor de aanschaf van materiaal voor het roofvogelproject,

3.    €500,-- aan Stichting een Eigen Hok Krimpen aan de Lek voor de aanschaf van materiaal voor training van honden.

 

 

 

Verordening middenhuurwoningen

 

Samenvatting

In de gemeente Krimpenerwaard worden onvoldoende middeldure huurwoningen (hierna: middenhuurwoningen) gebouwd om te voldoen aan de behoefte. Om de bouw van deze huurwoningen te stimuleren wil het college voortaan in nieuwe bestemmingsplannen waar middenhuur is gewenst, een percentage middenhuur opnemen. Ook stelt het college aan de raad voor om een Verordening middenhuurwoningen vast te stellen. In deze verordening staan voorwaarden waaraan de nieuw te bouwen middenhuurwoningen moeten voldoen.

 

Besluit

Het college:

1. Neemt een percentage middenhuurwoningen op in die bestemmingsplannen waar middenhuur gewenst is.

2. Legt over deze woningen de voorwaarden vast in een Verordening middenhuurwoningen.

3. Stelt de gemeenteraad voor de Verordening middenhuurwoningen vast te stellen.

4. Wijst na vaststelling van de Verordening middenhuurwoningen de beleidsmedewerker volkshuisvesting van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling aan als handhaver.

 

 

 

 

Naar boven