Omgevingsvergunningen

Ontvangen aanvragen om omgevingsvergunning:

Runstraat 25a, 5374 AA Schaijk; het – na sloop van de bestaande bebouwing – bouwen van twee appartementen (1 op de begane grond en 1 op de 1e verdieping) (aanvraag ontvangen 10 juli 2020)

Hofstede 13, 5374 AR Schaijk; het maken van een dakkapel aan de voorzijde van de woning (aanvraag ontvangen 12 juli 2020)

Heijtmorgen (naast 44b) te Reek; het bouwen van een woning (aanvraag ontvangen 17 juli 2020)

Provinciale Weg Zuid N277 te Schaijk; het kappen van 11 berkenbomen (aanvraag ontvangen 17 juli 2020)

Ontvangen sloopmeldingen:

Runstraat 25a, 5374 AA Schaijk; het slopen van een winkelpand (melding ontvangen 10 juli 2020)

Stermolen 4, 5411 AL Zeeland; het verwijderen van asbesthoudende materialen uit de woning (melding ontvangen 14 juli 2020)

Scheisestraat 10, 5374 CP Schaijk; het verwijderen van asbesthoudende materialen uit de woning (melding ontvangen 15 juli 2020)

In dit stadium van de procedure (ontvangen aanvragen/meldingen) kunt u (nog) geen bezwaar-/beroepschrift indienen. Bovengenoemde aanvragen zijn op verzoek wel in te zien bij de afdeling Ruimte. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Verleende omgevingsvergunning:

Everardusweg 3, 5374 CZ Schaijk; het slopen van twee bijgebouwen en het herbouwen van een schuur (vergunning verzonden 14 juli 2020)

Huisnummerbesluiten:

Intrekking nummeraanduiding:

Grootgaalseweg 6, 5374 LC Schaijk; t.b.v. een bestaande woning.

Vaststelling nummeraanduiding:

Grootgaalseweg 6 en 6a, 5374 LC Schaijk; t.b.v. respectievelijk een bestaande woning en een nieuwe woning.

Dit besluit tot intrekking en vaststelling van de nummeraanduidingen is verzonden d.d. 13 juli 2020.

Bezwaar en voorlopige voorziening:

Tegen bovengenoemde besluiten tot verlening van de vergunning en de huisnummerbesluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de datum van verzending van het besluit bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland.

Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en het moet in ieder geval de volgende informatie bevatten:

  • naam en adres bezwaarmaker;

  • de datum;

  • een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar gemaakt wordt;

  • een omschrijving van het bezwaar.

Een bezwaarschrift kan ook digitaal worden ingediend via www.landerd.nl (groene knop “online regelen” → gemeente Landerd, indienen bezwaar).

Als er bezwaar wordt aangetekend, blijft het besluit in eerste instantie gewoon geldig. De wet houdt rekening met de situatie dat iemand die bezwaar aantekent niet kan wachten op de afhandeling van dat bezwaar. Daarom kan de rechtbank worden verzocht een zogenaamde voorlopige voorziening te treffen. De rechtbank kan dan snel - en voordat zij uitspraak doet - een bepaalde maatregel nemen. Dit verzoek moet worden ingediend bij: Rechtbank Oost-Brabant, sector bestuursrecht, postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Een verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal worden ingediend via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Zowel voor het digitaal indienen van een bezwaarschrift als voor het digitaal verzoeken om een voorlopige voorziening, hebt u een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de websites vindt u meer informatie.

Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een van de medewerkers van de afdeling Ruimte, telefoonnummer 0486-458111.

Naar boven