Vastgestelde openbare besluitenlijst vergadering van Burgemeester en Wethouders gemeente Krimpenerwaard van 7 juli 2020

 

 

Onderwerp

Besluit

Beantwoording schriftelijke vragen PK

 

Samenvatting

Naar aanleiding van de behandeling van de kadernota 2021 in de gezamenlijke raadscommissie heeft Pro Krimpenerwaard een aantal schriftelijke vragen gesteld. Het college heeft deze vragen beantwoord.

 

Besluit

Het college:

1. Beantwoordt de door Pro Krimpenerwaard tijdens de behandeling van de kadernota 2021 gestelde vragen.

 

 

Ledenraadpleging VNG inzake rechtzetten van scheefheid in achtervang bij het Waarborgfonds Sociale Woningbouw

 

Samenvatting

Het college heeft besloten niet in te stemmen met de door de VNG voorgestelde wijzigingen in de achtervang bij het Waarborgfonds Sociale Woningbouw.

 

Besluit

Het college:

1.    Stemt niet in met het voorstel van de VNG om de marktwaarde van het DAEB-bezit als verdeelsleutel voor de obligolening te hanteren;

2.    Stemt niet in met het toepassen per 1 januari 2021 van de marktwaarde van het DAEB-bezit als verdeelsleutel voor nieuwe leningen (inclusief herfinancieringen);

3.    Stemt niet in met het toepassen per 1 januari 2021 van de marktwaarde van het DAEB-bezit als verdeelsleutel voor bestaande leningen.

4. Mandateert de gemeentesecretaris om conform deze besluiten digitaal te stemmen.

 

 

 

Schoolzwemmen en vervoer

 

Samenvatting

Het college heeft ingestemd met het memo ‘schoolzwemmen en vervoer’ en spreekt de voorkeur uit voor scenario 2c. Het college vraagt de Adviesraad Sociaal Domein en het onderwijs om advies. Het college geeft de gemeenteraad het advies om akkoord te gaan met scenario 2c vanaf schooljaar 2021-2022 en nieuw beleid te ontwikkelen voor schoolzwemmen en het vervoer.

 

Besluit

Het college:

1. Stemt in met het memo ‘Schoolzwemmen en vervoer’ en spreekt de (voorlopige) voorkeur uit voor scenario 2c

2. Vraagt de Adviesraad Sociaal Domein en het onderwijs om advies (consultatie)

3. Besluit na consultatie over een raadsvoorstel

 

 

 

Tijdelijke sporthal

 

Samenvatting

Het college heeft besloten de raad voor te stellen een tijdelijke sporthal te realiseren in verband met de sloop en herbouw van sporthal De Meent in Schoonhoven.

 

Besluit

Het college:

1. Stelt de raad voor om een tijdelijke sporthal in Schoonhoven te realiseren als tijdelijke vervanging van De Meent.

2. Stelt de raad voor een bedrag van € 1.100.000,- beschikbaar te stellen en de kosten van plaatsing af te schrijven in 10 jaar en de tijdelijke sporthal zelf in 25 jaar, conform bijgevoegde begrotingswijziging.

3. Kiest voor het uitwerken en offertes opvragen voor de varianten ‘’modulaire hal” en ‘’geïsoleerde tenthal” zoals uiteen gezet in het rapport van Draaijer + Partners.

4. Kiest als voorkeurslocatie voor deze tijdelijke sporthal voor het grasveld naast het Willem de Zwijgercollege / achter de Kamerlingh Onnesdreef in Schoonhoven.

5. Verstuurt bijgevoegde RIB.

 

 

 

Handhaving door Omgevingsdienst

 

Samenvatting

Het college heeft kennis genomen van een verzoek vanuit de omgevingsdienst ODMH om aan te geven of een handhavingstraject kan worden ingezet in een zaak die het college behandelt inzake een omgevingsvergunning voor bouwen.

 

Besluit

Kennisgenomen van de informatienota handhaving omgevingsvergunning. De insteek van de ODMH wordt door het college ondersteund.

 

 

 

Activiteiten in het kader van Corona verantwoording 15 juli

 

Samenvatting

De raad wordt voorgesteld kennis te nemen van de activiteiten die de afgelopen maanden zijn uitgevoerd om de Coronacrisis te bestrijden en uitvoering te geven aan het landelijke en regionale beleid en de burgemeester decharge te geven voor de manier waarop met de noodverordeningen is omgegaan, rekening houdend met de wettelijke bevoegdheden.

 

Besluit

1. Het college stemt in met bijgevoegd raadsvoorstel en bijbehorende 12e RIB om de raadsleden te informeren en decharge te vragen voor het Coronabeleid van de afgelopen maanden

2. De stukken na besluitvorming op 7 juli naar de raad te sturen ter bespreking op 15 juli.

 

 

 

CV principeverzoek herinrichting Middelblok 209 te Gouderak

 

Samenvatting

Het college heeft een principe-medewerking uitgesproken om de agrarische bestemming (met bouwvlak) van het perceel Middelblok 209 te Gouderak om te zetten naar de bestemming Wonen. Op het perceel wordt het oorspronkelijke hoofdgebouw omgebouwd voor Bed & Breakfast en een trainingsruimte, wordt op de bestaande fundering van de schapenstal een woning gerealiseerd, wordt in de karakteristieke opstal dat is gelegen in de meest noordoostelijke hoek van het perceel een recreatiewoning gerealiseerd en wordt de hooiberg ten noorden van de boerderijwoning omgebouwd als (prémantelzorg)woning.

 

Besluit

Het college:

1. stemt in principe in met het omzetten van de agrarische bestemming (met bouwvlak) in de bestemming Wonen met daarbinnen een aanduiding voor de onderdelen (prémantelzorg) woning, Bed & Breakfast, trainingsruimte en recreatiewoning;

2. stemt overeenkomstig de tekeningset d.d. 30 maart 2020 in principe in met het realiseren van:

- vier kamers voor Bed & Breakfast en een trainingsruimte in het oorspronkelijke boerderijwoning;

- een compensatiewoning (één bouwlaag) op de fundering van de bestaande schapenstal met een inhoud van rond de 850 m3;

- een recreatiewoning in de karakteristieke opstal gelegen in de meest noordoostelijke hoek van het perceel;

- een (prémantelzorg)woning in de hooiberg aanwezig ten noorden van de oorspronkelijke boerderijwoning;

- bergruimten en stalling voor twee paarden in de overige aanwezige karakteristieke opstallen;

- een schuilgelegenheid bij de paardenuitloop;

3. stelt aan deze principe-instemming als voorwaarde dat de planologische verankering moet plaatsvinden door middel van een partiele herziening van het bestemmingsplan;

4. stemt in met de bijgevoegde concept-beantwoordingsbrief;

 

 

 

Plan Nazorg Corona

 

Samenvatting

Het college neemt kennis van het Nazorgplan en de wijze van organisatie van verantwoordelijkheden in het kader van de nazorg.

 

Besluit

1. Het college neemt kennis van het Nazorgplan en de wijze van organisatie van verantwoordelijkheden in het kader van de Nazorg in de fase na GRIP 4.

 

 

 

Naar boven