Afval | Eerste voorbereidingen op één afvalsysteem in Het Hogeland

Vanaf 1 januari 2021 zamelen we afval in Het Hogeland op een nieuwe manier in. Samen met u is er gekozen voor Diftar+. Hierbij geldt: Hoe beter u straks het afval scheidt en hoe minder afval u in huis haalt, des te goedkoper het afval wordt. Want we produceren te veel afval. In Nederland, maar ook in Het Hogeland.

Ook al doen we ons best, de cijfers liegen er niet om. Maar liefst 200 kilo per persoon per jaar. In 2025 willen we onze 200 kilo terugbrengen naar 30 kilo. Dit landelijke doel lijkt een lastige opgave, maar het kan. Wanneer iedereen meewerkt dan halen we samen het afval eruit en is dit doel haalbaar.

Wisseling containers vanaf medio augustus

Er komt straks één type container en één registratiesysteem. Zodat u zeker weet dat u betaalt voor wat u weggooit. Dit betekent dat we uw oude containers vervangen door nieuwe. Vanaf 17 augustus 2020 starten wij met het brengen en ophalen. Dat zijn twee verschillende momenten. U krijgt ongeveer twee weken voor het eerste moment een brief. Hierin staat wanneer u de nieuwe containers precies kunt verwachten en wanneer u de oude containers leeg bij de weg moet zetten.

Leuk weetje: De nieuwe containers zijn ‘circulair’. Dit betekent dat ze gemaakt zijn van hergebruikte materialen. Uw oude containers worden straks ook als grondstof hergebruikt

Naar boven