Bestemmingsplan “Havenstraat 1b Veendam” vastgesteld en omgevingsvergunning voor het realiseren van twee woningen aan de Havenstraat 1b te Veendam verleend

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veendam maken bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 29 juni 2020 het bestemmingsplan “Havenstraat 1b, Veendam” heeft vastgesteld. Tevens maken zij bekend dat zij op 2 juli 2020 met toepassing van de coördinatieregeling omgevingsvergunning hebben verleend voor het bouwen van twee woningen aan de Havenstraat 1b te Veendam.

Inhoud van het plan

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het gebied waar voorheen een fysiotherapiepraktijk was gevestigd op het perceel Havenstraat 1b te Veendam. Nu de fysiotherapiepraktijk gaat verhuizen naar het Lloydsterras komt het pand leeg te staan. Dit plan is bedoeld om 2 woningen in de bestaande bebouwing op het perceel mogelijk te maken.

De verleende omgevingsvergunning heeft betrekking op het realseren van twee woningen op het perceel. Burgemeester en wethouders hebben besloten om de vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning gecoördineerd te verlenen.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen. De omgevingsvergunning is overeenkomstig de ontwerpvergunning verleend.

Plan inzien

Met ingang van 9 juli a.s. liggen het bestemmingsplan “Havenstraat 1b, Veendam ” en de verleende-omgevingsvergunning gedurende zes weken tijdens openingsuren ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisplein 5 Veendam. Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. De ID-code van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0047.04BPHavenstr1b-0401. De omgevingsvergunning is als bijlage bij het bestemmingsplan eveneens digitaal te raadplegen.

In beroep?

Tot en met 19 augustus 2020 kan een belanghebbende beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en/of het verlenen van de omgevingsvergunning. Een beroep wordt ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan uitsluitend worden ingesteld door de aanvrager of door een belanghebbende:

- die tijdig zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan resp. de ontwerpvergunning naar voren heeft gebracht, of

- aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht.

U kunt het beroepschrift ook digitaal indienen bij genoemde Afdeling via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de precieze voorwaarden vermeld.

Wie tijdig beroep heeft ingesteld, kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; het verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente.

Digitaal bestemmingsplan

- digitaal plan

 

Veendam, 8 juli 2020

 

Gemeenteblad en Staatscourant

 

Naar boven