Bestemmingsplan “Pijlkruidstraat-Ericastraat” vastgesteld en omgevingsvergunning voor 36 huurwoningen verleend

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veendam maken bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 22 juni 2020 het bestemmingsplan “Pijlkruidstraat - Ericastraat” heeft vastgesteld. Tevens maken zij bekend dat zij op 30 juni 2020 met toepassing van de coördinatieregeling omgevingsvergunning hebben verleend voor het bouwen van 36 huurwoningen in Bareveld.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan is bedoeld om een herontwikkeling van de in Bareveld bestaande sociale huurwoningen van Stichting Acantus aan de Pijlkruidstraat en de Ericastraat mogelijk te maken op grond van het Wijkontwikkelplan Bareveld van oktober 2018. De herontwikkeling bestaat uit de gefaseerde sloop van 64 woningen en nieuwbouw van maximaal 40 woningen. De verleende omgevingsvergunning heeft betrekking op 36 nieuw te bouwen huurwoningen aan de oostzijde van de Pijlkruidstaat en ter weerszijden van de Ericastraat.

Burgemeester en wethouders hebben besloten om de vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning gecoördineerd voor te bereiden. Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, doordat een lijst van toegestane bedrijven aan huis aan de planregels is toegevoegd. Bij de omgevingsvergunning is het zuidelijke blok van zes woningen aan de oostzijde van de Ericastraat ten opzichte van de ontwerpvergunning in zuidelijke richting verschoven.

Plan inzien

Met ingang van 9 juli a.s. liggen het bestemmingsplan “Pijlkruidstraat-Ericastraat” en de verleende-omgevingsvergunning gedurende zes weken tijdens openingsuren ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisplein 5 Veendam. Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl of www.veendam.nl/bestemmingsplannen/plangebieden/wildervank. (De ID-code van het plan is NL.IMRO.0047.05BPPijlkruidErica-0401). De omgevingsvergunning is als bijlage bij het bestemmingsplan eveneens digitaal te raadplegen.

In beroep?

Tot en met 19 augustus 2020 kan een belanghebbende beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en/of het verlenen van de omgevingsvergunning. Een beroep wordt ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan uitsluitend worden ingesteld door de aanvrager of door een belanghebbende:

-die tijdig zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan resp. de ontwerpvergunning naar voren heeft gebracht, of

-aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht, of

-die bezwaar heeft tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan resp. die bij het verlenen van de vergunning ten opzichte van de ontwerpvergunning zijn aangebracht.

U kunt het beroepschrift digitaal indienen bij genoemde Afdeling via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de precieze voorwaarden vermeld.

Wie tijdig beroep heeft ingesteld, kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; het verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente.

Digitaal bestemmingsplan

- digitaal plan

- Bronbestanden

 

Veendam, 8 juli

 

Gemeenteblad en Staatscourant

 

Naar boven