VASTSTELLING BESTEMMINGSPLAN EN BESLUIT HOGERE GRENSWAARDE WET GELUIDHINDER ‘BUITENGEBIED, HOOGEWEG 11’

 

Burgemeester en wethouders van Grave maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan 'Buitengebied , Hoogeweg 11’ heeft vastgesteld op 23 juni 2020. Op grond van artikel 110c van de Wet geluidhinder is het bijbehorende besluit hogere grenswaarde door Burgemeester en wethouders vastgesteld.

 

Voornemen is om de bedrijfswoning en de verblijven ten behoeve van de paardenhouderijtak op de locatie Hoogeweg 11 in Escharen, te verplaatsen. Om dit planologisch mogelijk te maken is een vormverandering van het bouwvlak noodzakelijk. Hiervoor is een herziening van het bestemmingsplan vastgesteld. Omdat op de nieuwe locatie van de bedrijfswoning niet voldaan kan worden aan de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder, is er een hogere grenswaarde vastgesteld.

 

Het bestemmingsplan, vaststellingsbesluit, besluit hogere grenswaarden en de bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage van dinsdag 7 juli 2020 tot en met maandag 17 augustus 2020. Een uitgeprint exemplaar kan worden ingezien bij de publieksbalie in het gemeentehuis tijdens openingstijden. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. U kunt de stukken van het bestemmingsplan ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer NL.IMRO.0786.BPBUHoogeweg11-VA01.

 

Van woensdag 8 juli 2020 tot en met dinsdag 18 augustus 2020 kan tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s Gravenhage, door:

• belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

 

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te ’s Gravenhage. Aan zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

 

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingesteld, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Grave, 3 juli 2020

Burgemeester en wethouders van Grave

 

Naar boven