Gemeente Stichtse Vecht - coördinatieregeling, ontwerpbestemmingsplan, ontwerpbesluit omgevingsvergunning en ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Wilhelminastraat 31-35 Breukelen – de bouw van 12 levensloopbestendige appartementen

De gemeenteraad van Stichtse Vecht heeft op 17 december 2019 besloten toepassing te geven aan de gemeentelijke coördinatieregeling ten behoeve van de herontwikkeling op Wilhelminastraat 31-35 te Breukelen. Met behulp van deze coördinatieregeling worden de hieronder vermelde besluiten gelijktijdig ter inzage gelegd.

Het college van burgemeester en wethouders van Stichtse Vecht maakt bekend dat, op grond van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de volgende ontwerpbesluiten vanaf vrijdag 3 juli tot en met donderdag 13 augustus 2020 ter inzage liggen:

  • 1.

    Ontwerpbestemmingsplan Wilhelminastraat 31-35 Breukelen;

  • 2.

    Ontwerpbesluit omgevingsvergunning Wilhelminastraat 31-35 Breukelen;

  • 3.

    Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder Wilhelminastraat 31-35 Breukelen.

Ontwerpbestemmingsplan Wilhelminastraat 31-35 Breukelen

Het bestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van de locatie Wilhelminastraat 31-35 te Breukelen. In het kader van deze herontwikkeling worden de 10 bestaande duplexwoningen gesloopt. In de toekomstige situatie worden 12 levensloopbestendige appartementen gerealiseerd. Deze ontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmingsplan. Om de ontwikkeling mogelijk te maken is het bestemmingsplan ‘Wilhelminastraat 31-35’ opgesteld.

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning Wilhelminastraat 31-35 Breukelen

De omgevingsvergunning voorziet in de volgende activiteiten:

  • 1.

    De bouw van 12 appartementen (art 2.1 lid 1.a Wabo);

  • 2.

    Het maken van een uitweg waarmee de te realiseren parkeerplaatsen op eigen terrein worden ontsloten op de Wilhelminastraat (art 2.2 lid 1.e Wabo).

Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder Wilhelminastraat 31-35 Breukelen

Het nieuwe bestemmingsplan “Wilhelminastraat 31-35” is getoetst aan de Wet geluidhinder. Uit het bijbehorend akoestisch onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van twee appartementen, vanwege het wegverkeer op de rijksweg A2, hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die genoemd is in de Wet geluidhinder. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde. Het college van B&W wil voor het plan gebruik maken van deze mogelijkheid en heeft het ontwerp besluit hogere waarden opgesteld. De gemeente kan het bestemmingsplan vaststellen, nadat de ontheffing van de voorkeurswaarde is verleend.

Inzien ontwerpbestemmingsplan

U kunt het ontwerpbestemmingsplan (NL.IMRO.1904.BPWilhlmstr3135BKL-OW01) vanaf 3 juli 2020 raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor het inzien van het bestemmingsplan, vanaf 3 juli 2020, op het gemeentekantoor, Endelhovenlaan1 in Maarssen, dient u een afspraak te maken. Mail daarvoor naar info@stichtsevecht.nl of bel 14 0346.

Inzien ontwerpbesluit omgevingsvergunning en ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Voor het inzien van de ontwerpbesluiten, vanaf 3 juli 2020, op het gemeentekantoor, Endelhovenlaan 1 Maarssen, dient u een afspraak te maken. Voor beide kunt u mailen naar info@stichtsevecht.nl of bel 14 0346. Indien gewenst mailen wij u de ontwerpbesluiten omgevingsvergunning en hogere grenswaarden Wet geluidhinder.

Termijn van inzage

Het ontwerpbestemmingsplan,het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder liggen ter inzage vanaf vrijdag 3 juli 2020 tot en met donderdag 13 augustus 2020.

Indienen zienswijze op ontwerpbestemmingsplan, ontwerpbesluit omgevingsvergunning en ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad (onderdeel bestemmingsplan) of het college van burgemeester en wethouders (onderdelen omgevingsvergunning en/of ontheffing hogere grenswaarde Wet geluidhinder). Het correspondentieadres is Postbus 1212, 3600 BE Maarssen.

Een zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van uw naam, adres en een motivatie waarom u het niet eens bent met het ontwerpbesluit omgevingsvergunning, het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarden. Uw zienswijze moet voorzien zijn van een handtekening. Voor uw zienswijze op het bestemmingsplan kunt u ook gebruik maken van een digitaal formulier. Mondeling kunt u uw zienswijze(n) kenbaar maken via telefoonnummer 14 0346 aan een medewerker van team ruimtelijke ontwikkeling.

Inloopavond wordt (video)spreekuur

Vanwege de maatregelen om corona te bestrijden kunnen we geen inloopavond houden. In plaats daarvan kunt u (video)bellen met de projectleider T.H. Sengers. Er zijn drie momenten voor het (video)spreekuur: woensdag 8 juli 19:00 – 21:00 uur, dinsdag 14 juli 16:00 – 18:00 uur, woensdag 15 juli 19:00 – 21:00 uur. Maak eerst een afspraak met de heer T.H. Sengers over welk moment het beste uitkomt. De heer Sengers is bereikbaar via het telefoonnummer 14 0346.

Anterieure overeenkomst

Ingevolge artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders tevens bekend dat voorafgaand aan de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplannen, overeenkomstig artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening een “anterieure overeenkomst - fase I en II” is gesloten tussen de gemeente Stichtse Vecht en betrokken partijen. Een zakelijke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomst ligt voor eenieder ter inzage bij de afdeling ruimtelijke ontwikkeling.

Naar boven