Gemeente Waadhoeke - herindelingsontwerp grenscorrecties gemeente Leeuwarden en gemeente Waadhoeke

De gemeenteraad van Waadhoeke heeft op 11 juni 2020 het herindelingsontwerp grenscorrecties gemeente Leeuwarden en gemeente Waadhoeke vastgesteld. Dit ontwerp wordt nu op grond van de Wet Algemene regels herindeling ter inzage gelegd met de mogelijkheid voor het indienen van een zienswijze.

Omschrijving van het herindelingsontwerp

Bij de gemeentelijke herindeling van 2018 is geconstateerd dat de begrenzing tussen de gemeente Leeuwarden en gemeente Waadhoeke bij het dorp Alde Leije niet helemaal klopt. Er is toen door de toenmalige gemeente Leeuwarderadeel in afstemming met de gemeente Leeuwarden en Waadhoeke i.o. besloten om deze correctie op enig moment ná 2018 te laten plaatsvinden.

Daarnaast is een verzoek binnengekomen van een inwoner van Easterlittens om een grenscorrectie toe te passen tussen Leeuwarden en Waadhoeke, waardoor zijn bedrijf in één gemeente komt te liggen, te weten de gemeente Waadhoeke.

In het herindelingsontwerp worden beide grenscorrectie voorgesteld.

Inzien

Het herindelingsontwerp kan, in de periode van 23 juni 2020 tot en met 17 augustus 2020, op de volgende manier worden ingezien:

  • op afspraak: U kun het herindelingsontwerp, na een gemaakte afspraak bekijken op werkdagen,  in beginsel tussen 8.30 en 13.00 uur, bij de bezoekersbalie in het gemeentehuis aan de   Harlingerweg 18 in Franeker.

Heeft u vragen?

Voor informatie over het herindelingsontwerp of de procedure kunt u bellen met de afdeling Samenleving, 0517 380380. Dit kan op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur.

Gelegenheid indienen zienswijzen

Gedurende de termijn van ter inzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerp kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders.

Franeker, 22 juni 2020

 

Naar boven