Aanhoudingsbesluit Wet geurhinder en veehouderij gemeente Roosendaal

Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken op grond van artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad in de besloten vergadering van 11 juni 2020 ingevolge artikel 7 van de Wet geurhinder en veehouderij een aanhoudingsbesluit heeft vastgesteld.

De Wet geurhinder en veehouderij (Wgv) vormt het toetsingskader bij het verlenen van een omgevingsvergunning voor veehouderijen. Deze wet biedt de gemeenteraad de mogelijkheid om binnen bepaalde bandbreedte andere geurnormen vast te stellen. Deze geurnormen moeten door de gemeenteraad in een verordening wordt vastgelegd.

Vooruitlopend op de vaststelling van een geurverordening biedt artikel 7 van de Wgv de gemeenteraad de mogelijkheid om een aanhoudingsbesluit te nemen. Hiermee wordt voorkomen dat tijdens het proces van opstellen van de geurverordening zich ongewenste ontwikkelingen voordoen.

Op grond van het aanhoudingsbesluit worden aanvragen om omgevingsvergunning voor het oprichten of veranderen van een veehouderij tijdelijk aangehouden. Gedurende deze periode krijgt de gemeenteraad de mogelijkheid om een geurverordening vast te stellen. In het aanhoudingsbesluit zijn een drietal uitzonderingen vastgelegd voor aanvragen die niet geraakt worden door dit besluit.

Het aanhoudingsbesluit treedt in werking op 19 juni 2020 en ligt vanaf deze datum tot en met 31 juli 2020 ter inzage. U kunt de stukken downloaden van de gemeentelijke website www.Roosendaal.nl en tevens op www.overheid.nl 

Tegen dit aanhoudingsbesluit kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

 

Roosendaal, 19 juni 2020.

Naar boven