Vastgesteld bestemmingsplan Partiële herziening BP Kernen 2010 - Vroenhof 47/49/51

Burgemeester en wethouders van Valkenburg aan de Geul maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 8 juni 2020 het bestemmingsplan 'Partiële herziening BP Kernen 2010 - Vroenhof 47/49/51' heeft vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de locatie Vroenhof 47/49 en 51 te Valkenburg en is bedoeld als juridisch planologisch kader voor de vervanging van de bestaande woning Vroenhof 49 door een nieuwe woning, de bouw van een paardenstal voor het hobbymatig houden van paarden, een machineberging en een buitenrijbak achter de woning Vroenhof 51 en de bouw van een paardenstal voor het hobbymatig houden van paarden achter de woning Vroenhof 47. Daarnaast borgt het bestemmingsplan de landschappelijke inpassing voor de nieuwe bebouwing en de buitenrijbak.

Inzage

Het bestemmingsplan ligt van 25 juni tot en met 5 augustus 2020 voor eenieder op de volgende wijze ter inzage:

digitaal via de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0994.2019BP003-VA01 of via de gemeentelijke website: http://www.valkenburg.nl/bekendmakingen;

analoog uitsluitend op afspraak via het klantcontactcentrum (tel. 14 043).

Bij verschillen tussen de analoge versie en de digitale versie is de digitale versie van het plan doorslaggevend.

Beroep

Tijdens de termijn van ter inzage legging kan beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan ingediend heeft;

een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij niet tijdig een zienswijze heeft ingediend.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dit vergt kan de belanghebbende die beroep heeft ingesteld een verzoek om een voorlopige voorziening te treffen indienen. Als een dergelijk verzoek wordt ingediend binnen de beroepstermijnvan zes weken, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Een verzoek om een voorlopige voorziening dient gericht te worden aan: de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Valkenburg 24 juni 2020

Naar boven