Gemeente Borne - kennisgeving publicatie Notitie Reikwijdte en Detailniveau Vloedbeltverbinding

Kennisgeving publicatie Notitie Reikwijdte en Detailniveau Vloedbeltverbinding

Burgemeester en wethouders van Borne maken bekend dat de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) van het project Vloedbeltverbinding ter inzage wordt gelegd. De NRD ligt met ingang van dinsdag 16 juni 2020 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage.

De gemeenten Borne en Almelo zijn samen met de provincie Overijssel een onderzoek gestart naar nut en noodzaak van een regionale randweg en waar deze kan komen te liggen. Het gaat om een mogelijke doortrekking vanaf de zuidelijke randweg Borne naar de N743 (Almelosestraat) tussen Almelo en Zenderen. En mogelijk een doortrekking naar de N744 (Albergerweg). De werknaam van dit project is de Vloedbeltverbinding.

Wat is het plan?

Al langere tijd is er het idee om de randweg aan de westkant van Borne door te trekken tot de N743 ten noordwesten van Zenderen. Uit recent onderzoek van Rijk, Provincie en Twentse gemeenten is opnieuw gebleken dat deze weg een oplossing kan bieden voor de verkeersdruk op de A1/A35 en het regionale wegennet en de leefbaarheid in de kernen van Borne en Zenderen. Echter, nieuwe infrastructuur doorkruist het landschap en heeft altijd effect op de beleving in en van het gebied. Daarnaast kunnen er een negatieve gevolgen optreden omdat, door de aanleg van een nieuwe weg, het op andere plaatsen drukker wordt.

Werkwijze

Om dit onderzoek zorgvuldig te doen hebben we ervoor gekozen om de procedure van een milieueffectrapportage te volgen, een zogenaamde PlanMER. Het ingenieursbureau Sweco zal de PlanMER uitvoeren. Voorafgaand aan de PlanMER is de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) opgesteld, waarin de aanpak van de PlanMER is beschreven.

De NRD is door de colleges van B&W van Borne en Almelo vastgesteld en vrijgegeven voor consultatie.

Consultatie

Wij willen u consulteren over de aanpak van de PlanMER. Wij zijn benieuwd wat u van de aanpak vindt en vragen u uw verbetersuggesties voor en opmerkingen op de aanpak met ons te delen. De aanpak is beschreven in de NRD.

Notitie Reikwijdte en Detailniveau Vloedbeltverbinding bekijken

De NRD is per 16 juni 2020 digitaal beschikbaar via: https://www.borne.nl/samenleving/projecten/vloedbeltverbinding

Een papieren versie van de NRD ligt ter inzage in het gemeentehuis van Borne. Voor de actuele openingstijden kunt u terecht op www.borne.nl. In verband met de coronacrisis kunt u alleen op afspraak terecht in het gemeentehuis.

U kunt een exemplaar op papier aanvragen door een mail te sturen naar vloedbeltverbinding@borne.nl.

Geen inloopavond maar maatwerk

Normaliter zouden we ten tijde van de consultatie een inloopavond houden om u te informeren en vragen te beantwoorden. In verband met de Corona situatie willen wij dit op een iets andere manier organiseren. Wij hebben de hoofdpunten uit de NRD in een spoorboekje weer gegeven, om zo de leesbaarheid van de NRD te vergroten. Dit spoorboekje kunt u inzien op de website van het project.

Wilt u toch liever een persoonlijke toelichting, dan kunt u een mail met uw telefoonnummer sturen naar : vloedbeltverbinding@borne.nl. Dan kunnen we in overleg bekijken op welke wijze wij u kunnen informeren. Een fysiek gesprek sluiten we niet uit, maar uiteraard met kleine aantallen en op gepaste afstand, volgens de RIVM richtlijnen.

Hoe kunt u uw reactie geven?

Van dinsdag 16 juni tot en met maandag 27 juli 2020 kunt u de NRD inzien en uw reactie op de aanpak geven. Dit kan op twee manieren:

  • 1.

    Email: Door een mail met uw reactie en uw contactgegevens te sturen naar vloedbeltverbinding@borne.nl o.v.v. “Consultatie NRD Vloedbeltverbinding” .

  • 2.

    Per post: door een brief met uw reactie en uw contactgegevens te sturen naar: Gemeente Borne

    “Consultatie NRD Vloedbeltverbinding” Postbus 200 7620 AE Borne

Wat doen wij?

Uw reacties verzamelen we en we zullen in de zogenaamde Nota van Antwoord aangeven of en hoe we met uw suggesties en opmerkingen de aanpak kunnen verbeteren. Deze Nota wordt (geanonimiseerd) gedeeld met iedereen die een reactie heeft gegeven.

Vragen?

Wanneer u vragen heeft kunt u contact met ons opnemen door een email te sturen naar vloedbeltverbinding@borne.nl 

Naar boven