Gemeente Noordwijk - ontwerpuitwerkingsplan ter inzage - Offem Zuid, 3e fase

Het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk maakt bekend dat het

ontwerpuitwerkingsplan ‘Offem Zuid, 3e fase’ met plancode NL.IMRO.0575.UPOffemZuid3-ON01 ter inzage ligt. De procedure staat beschreven in artikel 3.9a Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht. Op dit plan is ook de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Plangebied

Het toekomstige woongebied Offem Zuid ligt aan de zuidoostzijde van Noordwijk Binnen. Ten oosten van het plangebied is de provinciale weg N206 gelegen. Ten zuiden van het gebied ligt de Beeklaan (N451) en ten westen de Herenweg. De noordelijke grens van het plangebied wordt gevormd door de Woensdagse Watering grenzend aan het landgoed Offem. Het uitwerkingsgebied, 3e fase, is het eerste gedeelte van Offem Zuid , gezien vanaf de Herenweg tot aan het gedeelte waar al woningen zijn gebouwd (de straat Kostverloren). De exacte begrenzing is in het uitwerkingsplan weergegeven.

Inhoud van het plan

Het uitwerkingsplan maakt woningbouw in dit gedeelte van Offem Zuid mogelijk. In het uitwerkingsplan wordt aangegeven waar gebouwd mag worden en waar wegen, groen en water komt. Het gaat om maximaal 60 woningen. De grondgebonden woningen mogen maximaal 10 hoog zijn, de gestapelde woningen maximaal 13m. De regels in het uitwerkingsplan sluiten aan bij de regels zoals die in het geldende bestemmingsplan ‘Offem Zuid’ zijn gesteld.

Ter inzage

Het ontwerpuitwerkingsplan ‘Offem Zuid, 3e fase' ligt vanaf woensdag 3 juni tot en met dinsdag 14 juli 2020 ter inzage. Het is in te zien in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42 en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering: NL.IMRO.0575.UPOffemZuid3-ON01 . In verband met de geldende beperkingen wegens de volksgezondheid is inzage in het gemeentehuis alleen mogelijk op afspraak. Inzien kan alleen van 9:00-12:00 uur en tussen 14:00-16:00 uur. Voor het maken van een inzage-afspraak kunt u bellen met +31 (0)71 36 60 000. U wordt echter dringend verzocht het plan digitaal te bekijken en alleen een afspraak te maken als dit niet anders kan.

Zienswijze indienen

Iedereen kan een zienswijze indienen. Dit moet binnen de termijn van de terinzagelegging (tot en met 14 juli 2020) en kan mondeling, maar bij voorkeur schriftelijk (gemotiveerd en ondertekend) worden ingediend. Een zienswijze moet worden gericht aan: het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk, Postbus 298, 2200 AG Noordwijk, onder vermelding van “zienswijze ontwerpuitwerkingsplan OffemZuid3”. Voor een eventuele mondelinge (telefonische) zienswijze kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ontwikkeling, (071) 36 60 000.

Hyperlink:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0575.UPOffemZuid3-ON01

 

Naar boven