Terinzagelegging mer-beoordelingsbesluit op basis van de paragraaf 5.1 van de toelichting van het voorontwerp-bestemmingsplan ‘Veldstraat 2/2a’, alsmede openbare bekendmaking voorbereiding bestemmingsplan ‘Veldstraat 2/2a’ ingevolge artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening

Terinzagelegging mer-beoordelingsbesluit op basis van paragraaf 5.1 van de toelichting van het voorontwerp-bestemmingsplan ‘Veldstraat 2/2a’.

Het college van burgemeester en wethouders van Maasgouw maakt bekend dat dit college in zijn vergadering van 12 mei 2020 het mer-beoordelingsbesluit genomen heeft, op basis van de paragraaf 5.1 van de toelichting van het voorontwerp-bestemmingsplan ‘Veldstraat 2/2a’, inhoudende dat er met de ruimtelijke ontwikkeling die in het bestemmingsplan ‘Veldstraat 2/2a’ planologisch-juridisch mogelijk wordt gemaakt geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zullen ontstaan die het opstellen van een Milieueffectrapportage rechtvaardigen.

Het bestemmingsplan ‘Veldstraat 2/2a’ betreft een partiële herziening van het bestemmingsplan ‘Ohé en Laak’ (vastgesteld 6 oktober 2011). Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Veldstraat 2/2a’ omvat de locatie tussen de kernen Ohé en Laak in het buitengebied van de gemeente Maasgouw. Het plangebied omvat de kadastrale percelen, gemeente Maasbracht, sectie P, nummers 159 (gedeeltelijk), 160 (gedeeltelijk), 161, 224, 225 en 226 (gedeeltelijk).

De ruimtelijke ontwikkeling, die met het bestemmingsplan ‘Veldstraat 2/2A’ (onder meer) mogelijk wordt gemaakt is de ontwikkeling van:

  • 1.

    de 2 bestaande (gesplitste) woningen Veldstraat 2 en 2a in Ohé en Laak;

  • 2.

    een atelier (hobby-schilderruimte) van ongeveer 45 vierkante meter;

  • 3.

    een schoonheidssalon van ongeveer 20 vierkante meter;

  • 4.

    een gebouw aan de rechterzijde van het woongebouw als bijgebouw voor de woningen en een loods aan de linkerzijde van het woongebouw als caravan-botenstalling en tijdelijke goederenopslag zoals meubels (statische opslag).

Deze ontwikkeling is genoemd in Bijlage II van Richtlijn 2011/92/EU (mer-richtlijn) als project waarvoor in de richtlijn wordt voorgeschreven dat de lidstaat zelf in de nationale wetgeving moet bepalen of een dergelijk project al dan niet moet worden onderworpen aan een milieueffectbeoordeling en wel op basis van:

  • 1.

    een onderzoek per geval;

  • 2.

    aan de hand van door de lidstaat vastgestelde drempelwaarden of criteria.

Dit is gebeurd in het Besluit Milieueffectrapportage (Besluit mer) waarin de met dit bestemmingsplan mogelijk te maken activiteiten zijn genoemd in onderdeel D van de Bijlage daarvan. Voor activiteiten genoemd in onderdeel D geldt dat eerst geoordeeld moet worden of die activiteiten belangrijke nadelige gevolgen kunnen hebben voor het milieu. Voor de daarin genoemde activiteiten geldt dus geen rechtstreekse verplichting om een procedure van Milieueffectrapportage te volgen.

Het mer-beoordelingsbesluit, met de hierbij behorende stukken, ligt vanaf vrijdag 29 mei 2020 gedurende 6 weken ter inzage in de informatieruimte van het gemeentehuis, Markt 36 te Maasbracht (op werkdagen, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, behalve tijdens de avondopenstelling). In verband met de maatregelen tegen corona zijn er aangepaste openingstijden voor het gemeentehuis. Het inzien van het mer-beoordelingsbesluit (met bijbehorende stukken) op het gemeentehuis kan van maandag t/m vrijdag op afspraak tussen 9.00 en 12.00 uur. Een afspraak kunt u maken via het algemene nummer van de gemeente Maasgouw, 0475 85 25 00.

Een mer-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet (zelfstandig) vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft.

Openbare bekendmaking voorbereiding bestemmingsplan ‘Veldstraat 2/2a’ ingevolge artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Maasgouw maken ingevolge artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening het volgende bekend. Het voornemen bestaat een bestemmingsplan, waarbij sprake is van ruimtelijke ontwikkelingen en waarbij geen Milieueffectrapport zoals bedoelt in hoofdstuk 7 Wet milieubeheer wordt opgesteld, voor te bereiden.

Het voor te bereiden bestemmingsplan betreft het bestemmingsplan ‘Veldstraat 2/2a’. Het bestemmingsplan 'Veldstraat 2/2a’ betreft een partiële herziening van het bestemmingsplan ‘Ohé en Laak’ (vastgesteld 6 oktober 2011). Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Veldstraat 2/2a’ omvat de locatie tussen de kernen Ohé en Laak in het buitengebied van de gemeente Maasgouw. Het plangebied omvat de kadastrale percelen, gemeente Maasbracht, sectie P, nummers 159 (gedeeltelijk), 160 (gedeeltelijk), 161, 224, 225 en 226 (gedeeltelijk).

De ruimtelijke ontwikkeling, die met het bestemmingsplan ‘Veldstraat 2/2A’ (onder meer) mogelijk wordt gemaakt is de ontwikkeling van:

  • 1.

    de 2 bestaande (gesplitste) woningen Veldstraat 2 en 2a in Ohé en Laak;

  • 2.

    een atelier (hobby-schilderruimte) van ongeveer 45 vierkante meter;

  • 3.

    een schoonheidssalon van ongeveer 20 vierkante meter;

  • 4.

    een gebouw aan de rechterzijde van het woongebouw als bijgebouw voor de woningen en

  • 5.

    een loods aan de linkerzijde van het woongebouw als caravan-botenstalling en tijdelijke goederenopslag zoals meubels (statische opslag).

Het vorenstaande betreft enkel een wettelijk verplichte mededeling ter kennisname. Er vindt derhalve geen terinzagelegging plaats van de stukken betreffende voornoemd voornemen. Verder wordt er daarom geen gelegenheid geboden zienswijzen omtrent voornoemd voornemen naar voren te brengen. Bovendien wordt dan ook geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over voornoemd voornemen. U hoeft (en kunt) momenteel dus niet (te) reageren op het bestemmingsplan.

In het vervolg van de bestemmingsplanprocedure zal het bestemmingsplan (onder meer) wel als ontwerp ter inzage worden gelegd, waarbij aan eenieder de mogelijkheid wordt geboden een zienswijze naar voren te brengen.

Maasbracht, 28 mei 2020

Burgemeester en wethouders van Maasgouw

 

Naar boven