Anterieure exploitatieovereenkomst Cartesiusweg te Utrecht (zakelijke beschrijving)

Dit is de zakelijke beschrijving van de inhoud van de anterieure overeenkomst als bedoeld in artikel 6.2.12 Besluit ruimtelijke ordening ter uitvoering van en behorende bij de publicatie op grond van artikel 6.24 lid 3 Wet ruimtelijke ordening.

De gemeente Utrecht heeft met de besloten vennootschap Keystone Vastgoed Projecten, gevestigd te Zeist, overeenstemming bereikt over het in exploitatie brengen van een gedeelte van de locatie Cartesiusdriehoek, begrensd door de spoorlijn Amsterdam-Utrecht, de CAB-Rondom en de Perronlaan te Utrecht. Het desbetreffende exploitatiegebied is weergegeven op een tekening met nummer A 37.165.

De besloten vennootschap Keystone Vastgoed Projecten is voornemens om deze locatie te (her)ontwikkelen door realisatie van circa 242 woningen in het Spoorblok, maximaal 770 m2 BVO commercieel en/of maatschappelijke voorzieningen en circa 88 woningen, waaronder atelierwoningen in de plint, in een solitair bouwblok in het park en een parkeervoorziening voor bezoekers van dit programma.

Voor de invulling van het woonprogramma van de circa 313 woningen in het middenhuur segment is het Actieplan Middenhuur d.d. 7 december 2017 van toepassing.

De besloten vennootschap Keystone Vastgoed Projecten verbindt zich middels deze anterieure exploitatieovereenkomst om aan de gemeente een exploitatiebijdrage te voldoen.

De exploitatiebijdrage dient ter dekking van de gemeentelijke plankosten zoals bedoeld in afdeling 6.4 van de Wro.

Voor verhaal van mogelijke planschadeclaims is in de anterieure exploitatieovereenkomst een regeling opgenomen.

Tegen de gesloten overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

 

Naar boven