Ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied herziening 2020, Resort aan de Maas” (BP1202), Maasdriel

Dit bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van vakantiepark Resort aan de Maas met 175 recreatiewoningen op de locatie van de voormalige camping mogelijk. In het plan zijn de bouw- en gebruiksmogelijkheden van het gebied aan de Maasbandijk/ Piekenwaardweg in Kerkdriel nader uiteengezet en is er een beeldkwaliteitsplan opgesteld dat een verplicht kader biedt voor de realisatie van de recreatiewoningen en de inrichting van het gebied. Naast de gronden voor het recreatiepark zijn ook de gronden aan de zuidoostzijde van het gebied (locatie Den Bol) opgenomen in het bestemmingsplan.

Inzien

Van donderdag 28 mei tot en met woensdag 8 juli 2020 ligt het ontwerpbestemmingsplan en de daarbij horende stukken tijdens de openingstijden voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel.

U kunt het bestemmingsplan ook vinden op;

 

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0263.BP1202-ON01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0263.BP1202-ON01/

Reageren

Iedereen kan tijdens de inzagetermijn reageren op het ontwerpplan. Uw zienswijze stuurt u onder vermelding van 'BP1202' aan: de gemeenteraad van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel.

Wij ontvangen bij voorkeur uw zienswijzen schriftelijk, per e-mail is niet mogelijk!

Als u uw zienswijzen mondeling wilt indienen, kunt u hiervoor contact opnemen met behandelend ambtenaar de heer S. Bosch.

Bekendmaking aanmeldingsnotitie mer-beoordeling Resort aan de Maas

Daarnaast maken burgemeester en wethouders van Maasdriel als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend:

Op 13 december 2019 is een aanmeldingsnotitie ingediend voorafgaand aan een aanvraag voor een bestemmingsplanherziening voor de ontwikkeling van het vakantiepark Resort aan de Maas in Kerkdriel. Wij hebben beoordeeld of bij de voorbereiding van het besluit omtrent de aanvraag een milieueffectrapport (MER) moet worden gemaakt.

Burgemeester en wethouders van Maasdriel hebben gelet op de uitkomsten en de beoordeling van het rapport besloten dat voor de ontwikkeling van het vakantiepark met 175 recreatiewoningen geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld. Hierdoor kan de procedure tot herziening van het bestemmingsplan worden opgestart.

Burgemeester en wethouders zijn van mening dat de omstandigheden waaronder de voorgenomen activiteiten en bouwplannen worden ondernomen, niet tot zodanige nadelige milieugevolgen leiden dat het opstellen van een milieueffectrapport noodzakelijk is.

Het besluit en de overige stukken liggen vanaf 28 mei 2020 gedurende zes weken tijdens de openingsuren ter inzage in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel. Tegen het besluit om af te zien van een milieueffectrapport staat geen bezwaar en beroep open.

Meer informatie

Bel (14 0418) of mail (info@maasdriel.nl) de gemeente en vraag naar de heer S. Bosch.

Kerkdriel, 27 mei 2020

Naar boven